Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les

El govern espanyol aprova un reial decret per millorar els plans de pensions

La norma pretén incrementar la informació sobre el cost de la gestió dels fons i donar més informació als clients

El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les
La norma pretén incrementar la informació sobre el cost de la gestió dels fons i donar més informació als clients | Catalunya Diari

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un  reial decret llei que afecta els fons de pensions i assegurances. Segons ha detallat el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, la norma té com a objectiu «millorar la supervisió, transparència i informació» dels plans, reforçant el dret d'informació dels beneficiaris i sobre el sistema de govern dels fons de pensions.

En concret, l'executiu central incrementarà la protecció dels que tenen un pla de pensions, els ampliarà la informació en relació amb els riscos que assumeixen i els facilitarà més dades sobre el cost de la gestió d'un pla de pensions, així com el que poden esperar rebre en el moment de la  jubilació.

La pensió a Catalunya, en dades

La pensiómitjana a Catalunya durant el juliol es va situar en els 1.049 euros, xifra que representa un increment del 2,12% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Pel que fa al conjunt de l'Estat, la mitjana es va situar en els 1.011,84 euros, un 2% més que el juliol del 2019.

Quant al nombre de pensions abonades, a Catalunya es van reduir un 0,18%, fins a 1.732.231, xifra que representa el 17,7% del total. Al conjunt de l'Estat, en canvi, va augmentar un 0,23%, fins a les 9.767.050 pensions. D'altra banda, la majoria de prestacions a Catalunya  (1,1 milions) van ser les de jubilació, que es van situar en els 1.183,4 euros de mitjana, segons el ministeri.

Per províncies, l'import mitjà de les pensions a Barcelona va ser de 1.085 euros, un 2,1% més; mentre que a les comarques de Girona  va ser de 932,83 euros (+2,3%), a les de Lleida 892,42 euros (+2,4%) i a Tarragona 981,05 euros (+2%).

De mitjana, les pensions a Catalunya se situen un 3,74% per sobre de l'import de mitjana a tot l'Estat, tot i que per províncies només se supera a Barcelona, ja que en les altres tres se situa per sota els 1.011,84 euros.