Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra i Sánchez, en una trobada a la Moncloa.

El govern espanyol repartirà més diners a les comunitats més afectades per la pandèmia

La ministra d'Hisenda ha insistit que no hi haurà tracte privilegiat en cap cas

Torra i Sánchez, en una trobada a la Moncloa.
El govern espanyol repartirà més diners a les autonomies que han patit més conseqüències per la pandèmia | ACN

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que les autonomies que més han patit les conseqüències del coronavirus seran, proporcionalment, les que rebin més fons dels 16.000 milions que el govern espanyol distribuirà i ha assegurat que la comunitat que més rebrà serà la de Madrid.

En una interpel·lació al Senat plantejada pel PP, Montero ha defensat aquest repartiment aprovat avui pel Consell de Ministres, que en un primer tram distribuirà 6.000 milions d'euros per a compensar despeses sanitàries en els quals les hospitalitzacions, UCIs i proves PCR realitzades pesaran el 65 per cent.

L'impacte de la pandèmia, criteri principal per repartir els diners

La ministra ha assegurat que és «impossible» acontentar a totes les autonomies perquè les seves situacions són dispars però que els criteris principals tenen en compte l'impacte de la pandèmia, per la qual cosa la Comunitat de Madrid serà la que rebi més recursos encara que no ha donat  xifres. «Gens sospitós que aquest govern estigui fent cap tracte privilegiat amb Madrid. Es diu justícia, que aquest govern administra sense mirar el color polític», ha assegurat.

La senadora 'popular' Carolina Agut ha demanat explicacions sobre aquest repartiment dels fons i el seu destí, perquè «la igualtat» és un dret constitucional i els diners ha de garantir les necessitats de cada territori sense cessions polítiques, ha dit. «Pot garantir que no crearà regions de primera i de segona, ciutadans de primera, segona o tercera?», ha reclamat a la ministra, demanant explicacions sobre amb qui ha negociat els criteris de distribució.

Al seu judici, aquest repartiment és una manera d'«enfrontar» als territoris i ha aconseguit molestar als presidents socialistes. «Com al senyor García Page, no sé si el volen enfonsar més, però les bufetades que es donen entre vostès les reben els meus conciutadans en la seva cara», ha agregat.

Generalitat i Indústria insten Nissan a presentar alternatives al tancament

Recordem que, dilluns, El govern català, el ministeri d'Indústria i els representants dels treballadors de Nissan han acordat aquest dilluns exigir a l'Aliança de Renault, Nissan i Mitsubishi que presenti «alternatives al tancament» de les plantes de Catalunya.