Francesc Homs, coordinador de la defensa al judici pel cas 1-O

Homs acusa la Fiscalia de ser «una extensió de la policia política de Cs»

L'exconseller veu «escandalós i inacceptable» que 4 mesos després del judici encara no hi hagi sentència

El coordinador dels presos de Junts per Catalunya, Francesc Homs, ha acusat aquest dimarts la Fiscalia General de l'Estat de «dedicar-se a fer de Cs». «És com una extensió de la policia política de Cs. La Fiscalia ja fa temps que ha deixat de fer allò que li correspon, que és l'interès real, i fa politiqueria», ha indicat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Homs ha insistit en el fet que troba «escandalós i inacceptable» que després de gairebé quatre mesos de la fi del judici encara no hi hagi sentència. «No puc pensar que és perquè han marxat de vacances, em semblaria intolerable», ha avisat Homs, que ha opinat que quatre mesos en un judici d'aquesta naturalesa és temps «més que suficient» tenint en compte que són 7 magistrats.

Els atacs contra els serveis penitenciaris catalans, sense fonaments

Sobre la desconfiança de la fiscalia respecte als serveis penitenciaris catalans, ha recordat que qui tutela la vida d'un pres i decideix si li donen permisos, al final, és un jutge, i la Fiscalia sempre s'hi pot pronunciar. Homs ha dit que no acaba d'entendre «aquests escarafalls, aquesta desconfiança que es llegeix entre línies, perquè no té cap fonament».

Homs ha explicat que no tenen cap informació sobre l'emissió de la sentència, i ha dit tenir la impressió que no hi haurà lectura pública. Si fos així, ha continuat, seria «més aviat excepcional». «No sé si volen fer algun tipus d'escenificació en algun sentit, anava a dir d'escarni», ha reconegut. Pel que fa al resultat, ha insistit que no acceptaran res més que no sigui la lliure absolució.

També et pot interessar...