Iceta pressiona de nou Torra perquè convoqui eleccions

El líder del PSC creu que la continuïtat del Govern és «un error pel país» i apel·la a un «canvi de direcció»

El líder del PSC, Miquel Iceta, durant la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova per la Diada
El líder del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu. | ACN

El líder del PSC-Units, Miquel Iceta, ha pressionat de nou el president Quim Torra perquè convoqui eleccions i no allargui més aquest Govern. «Acabem aquesta legislatura amb la màxima dignitat possible», ha etzibat. Iceta ha dit que la continuïtat d'aquest executiu és «un error pel país» i ha acusat Torra de prendre moltes de les seves decisions fixant-se més en «càlculs partidistes» que en l'interès de la ciutadania. També li ha retret que «té una mirada de mig país i no d'un país sencer» i que continuï amb «l'estratègia de la confrontació». D'altra banda, l'ha emplaçat a trenar «consensos amplis» i també a «intentar el diàleg polític i intergovernamental necessari»: «Si no, no ens en sortirem», ha conclòs.

Iceta també ha fet referència a la vista que Torra té al Suprem dijous i a l'escenari polític que es pot obrir a partir d'aleshores. A més de recordar que «ningú està per sobre de la llei» i d'instar-lo a acatar les resolucions judicials «agradin o no», ha expressat que «és millor per Catalunya que el president convoqui eleccions, i que no sigui a efectes induïts per altres institucions». Insistint encara amb la convocatòria electoral, Iceta ha exigit a Torra que sigui «coherent» amb la seva declaració de finals de gener, quan va dir que assenyalaria l'horitzó electoral un cop aprovats els pressupostos, i quan ja va reconèixer que l'executiu estava «dividit» i la legislatura «esgotada». «Vostè convoqui eleccions i que siguin els catalans qui marquin el camí a seguir», ha afegit.

Iceta critica la «lògica de confrontació» de Torra

Iceta ha criticat que durant aquest mandat no hi ha hagut «cap nova proposta, prestació o servei que hagi millorat la vida dels catalans». El líder dels socialistes catalans ha criticat que Torra «ha seguit una lògica de confrontació» que només ha dut a «més divisió, més pèrdues econòmiques i causar desorientació política general». Aquest escenari no ha canviat ni durant la pandèmia, a visió d'Iceta, que li ha retret que «ni tan sols s'ha posat» a teixir «amplis acords polítics». El president del PSC-Units també ha criticat els «mandats parlamentaris no complerts» —de fet, ha explicat que el seu grup parlamentari presentarà una proposta de resolució per denunciar-ho. També ha carregat contra Torra per haver «pretès vulnerar la legalitat» i «haver degradat el funcionament de les institucions».

Després que Torra hagi llistat els greuges en finançament que pateix Catalunya, Iceta ha lamentat que l'independentisme «ha deixat de tenir objectius en benefici d'un gran salt endavant». De fet, ha vaticinat que fins que no hi hagi un president «que no estigui encaparrat amb la confrontació», Catalunya no tindrà un finançament i «els catalans seguiran, amb justícia, queixant-se».


Comentaris

envia el comentari