Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pinten llaços grocs a l'obra «Peine del Viento» de Chillida, a Sant Sebastià

Indignació pels llaços grocs pintats a l'obra «Peine del Viento» de San Sebastià, al País Basc

L’ANC internacionalitza la seva campanya per fer visible el conflicte català

Pinten llaços grocs a l'obra «Peine del Viento» de Chillida, a Sant Sebastià
Pinten llaços grocs a l'obra «Peine del Viento» de Chillida, a Sant Sebastià | EFE

 

Tres llaços grocs han aparegut pintats en una obra d’art al País Basc. Concretament, en una de les escultures d’acer de l’obra «Peine del Viento» de Chillida, a Sant Sebastià, i aquesta acció ha provocat una gran indignació. En paraules de l’alcalde de la ciutat  és una «falta de respecte» i «incultura». A més a més, per altra banda, l’ANC vol internacionalitzar el judici del procés implicant les principals capitals d’Europa amb cartells informatius i amb «#Makeamove for Catalonia».  

«Falta de respecte» per un dels símbols de Sant Sebastià

Aquest dimecres han aparegut pintades en un dels símbols de la ciutat de Sant Sebastià. Des de l’Ajuntament han informat que  l’àrea de projectes i obres s’encarregarà de netejar l’obra de manera que no resulti danyada i que els fets han estat comunicats als familiars dels artistes, l'arquitecte Luis Peña Ganchegui i l'escultor Eduardo Chillida.

L’alcalde Eneko Goia ha definit aquest atac com a «barbaritat» i creu que mostra, «a més d'una falta de respecte, una manifesta incultura». També ha afegit que «afortunadament», en un primer moment, «sembla que l'eliminació serà senzilla i ràpida».

També et pot interessar...