Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ignacio Garriga, Vox

Indignació per la presència de VOX en un acte d'homenatge a les víctimes d'Hipercor

El diputat del partit ulradretà Inacio Garriga ha assistit a l'acte | Les víctimes demanen l'eliminació de qualsevol vincle polític amb l'homenatge

Ignacio Garriga, Vox
Imatge d'Ignacio Garriga en un acte de Vox | Twitter

El partit ultradretà Vox ha assistit en l'acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, que se celebra cada any. La seva presència, ja anunciada a través de les xarxes socials amb un cartell publicitari de la convocatòria de l'acte juntament amb el logotip del partit, no ha agradat a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, que han fet públic un manifest on critiquen la participació «d'un partit amb actituds xenòfobes i repressores cap a la diferència i la diversitat, amb reiterades declaracions que tendeixen al totalitarisme i en contra de les minories, que dificulta la convivència i el respecte a la nostra societat».

El president de l'entitat organitzadora, l'Associació Catalana de  Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, ha explicat que Vox no ha demanat permís per utilitzar el seu logotip en la convocatòria. També ha confirmat que han demanat explicacions al partit. Tal com informa 'Vilaweb', Vargas ha convidat a tots els partits del parlament i del congrés espanyol i no veu cap inconvenient en la participació de Vox: «Que hagin publicitat l’acte no em sembla malament. ERC i la CUP no ho han fet, prefereixen les fotografies amb Otegi. Però demanaré explicacions perquè fan servir el nostre logotip sense permís», ha dit.

Cartell publicitari que Vox va penjar a les xarxes socials
Cartell publicitari que Vox va penjar a les xarxes socials | Twitter

 

Les víctimes denuncien la «politització» de l'homenatge

En el manifest, signat per una quarantena de víctimes i familiars, lamenten que el partit ultraespanyolista vulgui utilitzar l'acte «amb finalitats polítiques». Els signants consideren «inacceptable que s’utilitzi el dolor de les víctimes amb finalitats polítiques i partidistes, com tantes vegades s’ha fet en aquest país, per part de partits polítics que aprofiten aquests actes i manipulen l’opinió pública –mitjançant les associacions de víctimes o comptant amb el seu beneplàcit–».

A més, les víctimes han aprofitat el manifest  per demanar també al president d'ACVOT que finalitzi els seus acostaments partidistes, ja que «és ofensiu i discriminatori que una associació d’aquesta mena s’acosti a qualsevol posició política o partidista, en lloc de dedicar-se únicament i exclusivament a l’atenció de les víctimes, als seus problemes i necessitats».

«Esperem que el Sr. Vargas posi fi als acostaments partidistes i a la manipulació de les víctimes. Començant per ell mateix, deixant de formar part de les llistes del Partit Popular, o dimitint del seu càrrec com a president de l’ACVOT, marcant distàncies entre les seves opcions polítiques i el seu càrrec com a representant de les víctimes», han denunciat.

També et pot interessar...