Investiguen la retirada de la bandera espanyola del balcó de la Generalitat

L'ANC es va atribuir l'acció, però encara no s'han identificat culpables

El passat divendres l'ANC retirava la bandera espanyola del Palau de la Generalitat. Tot i que la mateixa entitat s'atribuïa l'acció, fonts properes a la investigació que estan portant a terme la Fiscalia i els Mossos d'Esquadra asseguren que encara no s'ha identificat l'autor o autors dels fets, que tenien lloc just després de l'anunci de la inhabilitació immediata del president Quim Torra per part de la JEC. 

Torra es desvincula de l'acció

A les 21.08 hores del 3 de gener de 2020 desapareixia la bandera d'Espanya del Palau, que tornava a onejar exactament 17 minuts després, quan falten cinc minuts per dos quarts de deu. En aquell moment els Mossos van identificar diverses persones de l'Assemblea Nacional Catalana. De fet, la mateixa ANC publicava un tuit atribuint-se també la col·locació de la pancarta a favor dels presos que ha portat Quim Torra als tribunals. El propi president havia entregat el cartell a la presidenta de l'ANC. Minuts després, algú despenjava la bandera espanyola.

Des de Presidència asseguren que no van donar cap ordre de fer-ho. Torra va explicar que algú havia entrat i havia retirat la bandera, i que s'estava investigant qui ho havia fet.

Un encaputxat repetia els fets en un ajuntament gironí

Coincidint amb la concentració independentista convocada per alguns partits i entitats que protestaven contra la inhabilitació de Quim Torra, un jove encaputxat va aprofitar per arrencar la bandera espanyola de la façana de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari