Pla curt del president de la Generalitat, Pere Aragonès, presidint el Consell Executiu extraordinari

Ja hi ha preacord per als pressupostos: Aragonès s'alia amb els Comuns

L'executiu farà una compareixença a Palau per explicar els detalls

Després d'un temps d'incertesa, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha arribat a un acord amb el grup parlamentari d'En Comú Podem per l'aprovació dels pressupostos per l'any vinent. 

L'executiu ha anunciat aquest fet a través d'una nota breu aquest dilluns 22 de novembre al matí, mitja hora més tard de l'inici del Consell Executiu extraordinari.

Compareixença a Palau

Aragonès té previst explicar els detalls de l'entesa amb els Comuns al Palau de la Generalitat, segons ha detallat l'ACN.

El Govern s'ha mostrat molt implicat en les converses d'última hora amb els comuns, després que el passat diumenge dia 21 de novembre JxCat es desvinculés de tota negociació amb el grup que presideix Jéssica Albiach al Parlament de Catalunya.

Els comuns es reuniran per avalar el «preacord»

L'executiva de Catalunya en Comú es reunirà a les 11 hores d'aquest dilluns 22 de novembre amb la intenció d'avalar el «preacord» que el mateix partit ha donat per finalitzat amb Pere Aragonès, que permetrà tirar endavant els pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2022.

Segons l'ACN, la direcció del partit considera que la negociació s'ha «avançat» molt i que aquest dilluns es podrà «desbloquejar l'aprovació» dels comptes del Govern. 

A partir de la reunió que tindrà el partit a les 11 hores, tenen previst fer una roda de premsa per anunciar la seva posició.