Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias, plorant al Congrés dels Diputats, el 30 de maig de 2018.

Jaume Asens serà el nou president del grup d'Unides Podem al Congrés

En Comú Podem guanya pes dins del grup d'Unides Podem

Pablo Iglesias, plorant al Congrés dels Diputats, el 30 de maig de 2018.
El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, plorant al Congrés dels Diputats. | Europa Press

El fins ara portaveu d'En Comú Podem al Congrés,  Jaume Asens, serà el nou president de el grup parlamentari d'Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en Comú, en substitució del secretari general de Podem i nou vicepresident segon de Govern, Pablo Iglesias.

Asens, Colau i Iglesias ho anuncien a Twitter

«Serà un orgull presidir el grup confederal de Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en Comú  i una gran responsabilitat recollir el testimoni de Pablo Iglesias. En temps de ponts trencats, és urgent defensar l'agenda progressista i de diàleg i avançar cap a un horitzó plurinacional», ha celebrat Asens en un missatge a Twitter.

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat  Iglesias, que ha destacat que «aquesta ha de ser la legislatura del diàleg» i que «hi ha poques contribucions millors a això» que tenir al front de el grup confederal «algú com Asens». «Un honor i una garantia deixar la presidència de el grup a les teves mans, company», ha dit.

Asens és una persona de la màxima confiança d'Iglesias i també de l'alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, que ha celebrat a les xarxes seu nomenament. «En temps convulsos en què el diàleg i la capacitat de teixir aliances són més necessaris que mai, és una gran notícia que Jaume Asens assumeixi la presidència del Grup Confederal d'Unides Podem. Felicitats Jaume!», Ha escrit l'alcaldessa en un tuit.

Asens, de l'Ajuntament de Barcelona al Congrés

Fins a la seva arribada a Congrés, Asens va exercir com a tercer tinent d'alcalde de Barcelona, ​​des de les municipals de maig de 2015, en què Colau va arribar per primera vegada a l'Ajuntament de la ciutat comtal. De fet, al costat de Colau  va impulsar un any abans la creació de la plataforma Guanyem Barcelona, ​​el germen del que després seria Barcelona en Comú.

A més, va ser un dels signants del manifest 'Moure fitxa', que va donar origen a Podem al gener de 2014, i va formar part del primer Consell Ciutadà Estatal (CCE), el principal òrgan de direcció de Podem, en què es va triar a l'assemblea fundacional a Vistalegre la tardor de 2014.

Al febrer de 2017 va decidir no tornar a presentar-se al segon congrés de Vistalegre per renovar la direcció, i va optar per centrar-se en Catalunya en Comú, el partit liderat per Colau i creat el 2017, que integra Barcelona en Comú, Equo, EUiA, ICV i Podem, i en el qual és membre del Consell Nacional.

També et pot interessar...