Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar

La JEC obliga a treure totes les pancartes i llaços d'edificis de la Generalitat

Consideren que es tracta de «símbols partidistes»

Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar
La JEC obliga a treure totes les pancartes i llaços d'edificis de la Generalitat | ACN

 

La Generalitat haurà de retirar totes les pancartes i llaços reivindicatius dels seus edificis. Així mateix ho ha acordat la Junta Electoral Central, en considerar que es configuren com a «símbols partidistes». D'aquesta manera, el president Quim Torra té fins aquest divendres per retirar tots elements, concretament ho hauria de fer abans de les tres del migdia.

«Es requereix al president de la Generalitat de Catalunya perquè ordeni en el termini màxim de 48 hores la immediata retirada de les banderes 'estelades' o llaços grocs que pugui haver-hi en qualsevol edifici públic depenent de la Generalitat de Catalunya», recull el comunicat emès per la JEC. De fet, en la sessió que ha tingut lloc avui mateix la JEC recorda que per les eleccions del 28 d'abril ja va demanar la retirada d'elements sobiranistes de qualsevol edifici públic. 

Però no només això. La Junta també fa un requeriment directe a Torra, a qui demana «exercir una vigilància permanent perquè no es tornin a col·locar durant el període electoral cap d'aquests símbols partidistes». Finalment, l'organisme ha advertit de les conseqüències que poden arribar «si no es compleix estrictament aquest acord».

 

El TSJC va sol·licitar la retirada de la pancarta dels presos

El passat dimarts, 24 de setembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va notificar a Quim Torra el requeriment perquè retirés la pancarta que demanava la posada en llibertat dels líders polítics empresonats, després que l'entitat Impulso Ciudadano presentés una demanda davant l'òrgan judicial. En aquest sentit, van al·legar que la pancarta no representava tots els ciutadans, i que no existia cap fonament jurídic per haver-la col·locat. 

I, si bé el passat divendres el govern català claudicava i decidia retirar la pancarta de la polèmica, el cert és que tan sols unes hores després en lluïa una de nova amb el lema «Llibertat d'opinió i d'expressió».

També et pot interessar...