Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jordi Sànchez no sortirà de la presó, almenys, fins el 25 de gener

Ho ha dit en una piulada en què agraeix la feina als periodistes que esperen la seva sortida a les portes de Lledoners

L'ex president de l'ANC i ex diputat de JxCat, Jordi Sànchez.
Jordi Sánchez assegura que patirà un desprestigi per haver-se declarat en vaga de fam | CatalunyaDiari.cat

Jordi Sànchez ha explicat que no sortirà de la presó abans del 25 de gener per fer ús del seu primer permís de 48 hores després d'haver complert un quart de la condemna de nou anys.

En una piulada, Sànchez  assegura que no gaudirà d'aquest permís abans per motius «d'agenda familiar», i agraeix la feina als periodistes que es troben a les portes de la presó de Lledoners esperant la seva sortida. Jordi Cuixart va sortir de la presó per primer cop amb aquest permís dijous al vespre, un cop el Servei de Classificació de la Generalitat va resoldre favorablement la proposta formulada per la junta de tractament de la presó de Lledoners.

Jordi Cuixart, fora de la presó fins dissabte al vespre

Jordi Cuixart va sortir aquest dijous al vespre de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, en ús del primer permís de 48 hores que se li atorga després d'haver complert un quart de la condemna de 9 anys per sedició imposada pel Tribunal Suprem. Òmnium Cultural, entitat presidida per Cuixart, va confirmar que l'activista havia sortit del centre penitenciari, i va subratllar que durant aquests dos dies «no tindrà agenda pública».

L'entitat reitera que Cuixart està fent ús dels drets que li corresponen «com a pres polític» i als quals «no renunciarà». Per això va insistir que no s'acollirà a cap mesura concebuda com a reinserció o que impliqui el reconeixement de cap delicte basat en l'exercici de drets fonamentals «com avalen diferents posicionaments internacionals».

També et pot interessar...