Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras podria recollir l'acta d'eurodiputat

Junqueras podrà acreditar-se com eurodiputat al Congrés

Segons 'La Vanguardia', però, Junqueras no podria acudir el 2 de juliol a Estrasburg amb motiu del ple de constitució de la cambra europea

Junqueras podria recollir l'acta d'eurodiputat
Junqueras podria recollir l'acta d'eurodiputat | CatalunyaDiari.cat

 

La pilota continua a la teulada del Suprem. Després de l’estira-i-arronsa amb Batet per la suspensió dels presos, ara la Cambra haurà de decidir sobre Oriol Junqueras, que vol anar al Congrés a recollir la seva acta d’Eurodiputat, i de Joaquim Forn, que ha demanat viatjar a Barcelona per fer el mateix amb la seva posició de regidor a l’Ajuntament de Barcelona.

Junqueras podrà acreditar-se, però no anar fins a Estrasburg

Sembla que el Suprem no posarà cap impediment perquè l'exvicepresident la Generalitat pugui desplaçar-se fins al Congrés per tramitar l'acta. Segons 'La Vanguardia', però, Junqueras no podria acudir el 2 de juliol a Estrasburg amb motiu del ple de constitució de la cambra europea. El cas, a tota probabilitat, es traslladarà a la Fiscalia, ja que els jutges estudien quines són les vies explorables de la legislació europea. 

I és que el cas del líder dels republicans compta amb una gran complexitat, arran la diferència que existeix entre la normativa del Congrés i la del Parlament Europeu. Amb tot, el fet que la Junta Electoral tingui la seu a l'interior del Congrés possibilita que Junqueras hi acudeixi a fer els tràmits necessaris el pròxim 17 de juny, si bé en aquesta ocasió el desplegament de seguretat que hauria d'acompanyar Junqueras a l'hora d'acreditar-se serà menor.

 

Cautela del Suprem per la possible immunitat europea

En canvi, si l'exvicepresident de la Generalitat rebés el vistiplau per anar a Estrasburg, la història encara adquiriria més dificultat, ja que no només necessitarien la col·laboració de la policia francesa per a poder garantir la seguretat de Junqueras, sinó que després es podria donar el cas que  la seva defensa s'emparés en la nova condició del president d'ERC per justificar una immunitat que seria pràcticament completa davant qualsevol intent d'acció per part de la justícia espanyola.

En aquest sentit, cal recordar que l'expresident Carles Puigdemont ha defensat, per activa i per passiva, la idea que si sortia escollit eurodiputat podria tornar a Espanya sense perill de ser detingut. 

També et pot interessar...