Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, pronunciant el discurs institucional de Cap d'Any el 30 de desembre del 2019

La Junta Electoral ordena la inhabilitació immediata de Quim Torra

La decisió s'ha pres aquest divendres al matí, després d'una llarga deliberació

La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat la inhabilitació immediata del president Quim Torra,  després d'acceptar els recursos presentats per C's, PP i VOX, que demanaven que li fos retirada l'acta de diputat. La decisió implica que Torrapodria deixar de ser president de la Generalitat perquè l'Estatut vincula aquesta condició de president a l'acta al Parlament. 

La decisió del tribunal s'ha pres aquest divendres al matí, després d'una llarga deliberació, i sense esperar ni tan sols que el Tribunal Suprem (TS) es pronunciï sobre el recurs que la defensa del president català va presentar contra la sentència del TSJC el 19 de desembre. 

En una resolució d'una pàgina i mitja, els membres de la JEC conclouen que la seva condemna a inhabilitació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) encara que no sigui ferma constitueix una «causa d'ineligibilitat sobrevinguda».

La JEC corregeix d'aquesta manera la decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que el 24 de desembre va concloure que no es pot retirar a Torra la seva condició de diputat fins que la sentència del TSJC no sigui ferma, és a dir, fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs presentat pel president de la Generalitat. Ho va fer sense unanimitat i amb el vot particular del membre de la Junta Provincial de Barcelona, Pablo Nuevo.

Ordena que l'actuació sigui immediata 

A més, la JEC ordena a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que un cop notificat íntegrament el contingut d'aquest acord «declari la vacant com a diputat del Parlament de Catalunya per la circumscripció electoral de Barcelona de Joaquim Torra» i expedeixi la credencial «al següent candidat de la llista de Junts per Catalunya».

Al seu acord, la JEC resol «l'anul·lació de l'acord adoptat per la Junta Electoral Provincial de Barcelona el dia 24 de desembre de 2019»  i «declarar que concorre en Joaquim Torra la causa d'inelegibilitat sobrevinguda de l'article 6.2 b) de la LOREG en raó d'haver estat condemnat per sentència no ferma dictada el 19 de desembre del 2019».

Per això resol que cal «deixar sense efecte la credencial de diputat electe al Parlament de Catalunya per la circumscripció electoral de Barcelona de Joaquim Torra efectuada per la Junta Electoral Provincial de Barcelona després de les eleccions celebrades el 21 de desembre del 2017».

  

També et pot interessar...