Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont arribant a la Chambre du Conseil per la vista de l'euroordre el 16 de desembre de 2019

Bèlgica atura el 'cas Puigdemont' a l'espera de dijous

La justícia belga aplaça la decisió sobre l'expresident

Carles Puigdemont arribant a la Chambre du Conseil per la vista de l'euroordre el 16 de desembre de 2019
S'aplaça la vista per Carles Puigdemont | Catalunya Diari

La justícia belga ha aplaçat la decisió sobre Puigdemont fins a saber la resolució sobre el cas de la immunitat d'Oriol Junqueras. L'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig ja han comparegut davant la justícia belga en la segona vista per la tercera euroordre. Amb la sessió programada a les dues de la tarda, tots tres han arribat acompanyats dels seus advocats poc abans de tres quarts de dues a la Chambre du Conseil de Brussel·les, on se celebra la vista.

En l'audiència, la defensa esperava que el jutge deixés en suspens el procés d'extradició  a l'espera de saber si Puigdemont i Comín tenen immunitat com a eurodiputats.

La sentència sortirà dijous

En aquest sentit, cal recordar que el Tribunal de Justícia de la UE dictarà sentència dijous sobre el cas de la immunitat d'Oriol Junqueras i el veredicte podria tenir repercussions per als electes de 'Junts', que també tenen una demanda pendent als tribunals de la UE pel seu escó a l'Eurocambra. El Tribunal Suprem reclama Puigdemont i Comín  per un delicte de sedició i malversació, mentre que a  Puig l'acusen de malversació i desobediència.

També et pot interessar...