Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els espies van col·locar les balises a Puigdemont al pàrquing d'un hotel

La justícia europea rebutja que Puigdemont i Comín obtinguin l'escó de manera provisional

El president del Tribunal, però, diu que prendrà una decisió en ferm en un «breu termini»

Els espies van col·locar les balises a Puigdemont al pàrquing d'un hotel
La justícia europea demana més temps per prendre una decisió sobre Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

La justícia europea ha rebutjat finalment que Carles Puigdemont obtingui l'escó de manera provisional. Segons avança 'El Periódico', el president del Tribunal, però, diu que prendrà una decisió en ferm en un «breu termini», tot i que a hores d'ara en rebutja les mesures cautelars que l'expresident de la Generalitat havia sol·licitat per ocupar demà el seu escó al Parlament Europeu. 

El divendres passat,  Puigdemont i Toni Comín van presentar un recurs  davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) on reclama mesures urgents per ser reconegut com a eurodiputat i pugui prendre possessió del seu escó al Parlament Europeu que es constituirà demà dimarts, 2 de juliol. 

Comín i Puigdemont
El TJUE haurà de decidir sobre el recurs de fons interposat contra el Parlament Europeru per la seva actuació davant la situació de Puigdemont i Comín   | ACN

 

La qüestió ha de ser resolta «per les autoritats nacionals»

Amb aquesta decisió el president d'aquesta instància judicial europea s'ha negat a permetre de forma «provisional» que tots dos puguin assistir a la inauguració de la legislatura com a eurodiputats.  En concret, el tribunal argumenta que Puigdemont i Comín ja han interposat un recurs davant els tribunals espanyols per l'exigència de jurar la Constitució per esdevenir eurodiputats i que el cas «està pendent». Per tant, afirma que aquesta qüestió ha de ser resolta «per les autoritats nacionals».

«El president del Tribunal General considera que la demanda de mesures provisionals no pot prosperar, de manera que queda desestimada», afirma el comunicat de la institució. Tot i això, la resolució sobre les mesures provisionals  es pot recórrer davant del vicepresident del Tribunal de Justícia de la UE  en un termini de dos mesos. A més, a part de mesures cautelars, el tribunal amb seu a Luxemburg encara haurà de decidir sobre el recurs de fons interposat contra el Parlament Europeu  per la seva actuació davant la situació de Puigdemont i Comín.

«Un breu termini»

La decisió de si correspon dictar mesures cautelars, l'haurà de prendre el president del TJUE en un «breu termini» que no durarà «ni setmanes ni mesos» i per tant, és molt probable que la resposta es produeixi durant les pròximes hores, abans que es constitueixi la nova Eurocambra. 

D'altra banda, els lletrats de Puigdemont i Comín s'han unit a les preguntes plantejades per l'advocat de Junqueres sobre la immunitat i han formulat les seves pròpies preguntes sobre els requeriments que pot imposar un estat a l'hora de proclamar els eurodiputats finals i la seva comptabilitat amb la normativa europea i el dret a representar els electors. 

També et pot interessar...