Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell sortint de la presó

El jutge manté el tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa

D'aquesta manera rebutja la petició de la Fiscalia

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell sortint de la presó
El jutge manté el tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa | Cedida

El Jutjat de Vigilància Penitenciaria 1 de Catalunya ha desestimat aquest dijous la petició de la Fiscalia per a suspendre el tercergrau de l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, per la qual cosa mantenen la semillibertat, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En un tuit recollit per Europa Press i que ambdues han publicat de manera idèntica, han celebrat la decisió del jutge, però han lamentat la situació dels exconsellers JosepRull i Jordi Turull, «que estan a punt d'entrar» a la presó de Lledoners (Barcelona).

Rull ha explicat també en un tuit que el Jutjat de Vigilància Penitenciària 5, que s'ocupa de Lledoners però no de Wad-Ras i Puig dels Basses, on estan Forcadell i Bassa, li ha comunicat la Provisió per a reingressar a la presó la tarda d'aquest dijous.

La suspensió no es pot aplicar en aquest moment

A les actuacions referides a Bassa i Forcadell, el jutge argumenta que la suspensió del tercer grau no es pot aplicar en aquest moment del procediment: assenyala que tindria efectes suspensius un recurs a la decisió judicial, però no un contra una decisió administrativa, com el que va presentar el fiscal.

El jutge estudiarà el fons de l'assumpte després de rebre el posicionament de les parts, i per a això dóna 10 dies a Forcadell perquè presenti al·legacions al recurs del fiscal, i cinc dies en tots dos casos per a recórrer la decisió del Jutjat.

El magistrat també rebutja la suspensió cautelar de l'article  100.2 del Reglament Penitenciari per a Bassa, en considerar que està superat per ser un permís vinculat al segon grau penitenciari, i recorda que aquesta decisió és competència del Tribunal Suprem (TS).