YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Aïllats més de 50 nens de casals d'estiu catalans per coronavirus

El protocol de Salut estableix que cal passar una quarantena de dues setmanes

Pla general de com prenen la temperatura a un infant a les portes d'un casal d'estiu a Barcelona. Imatge del 22 de juny del 2020.
El protocol de Salut estableix que cal passar una quarantena de dues setmanes  | Catalunya Diari

Fins a 55 infants dels municipis de gironins de l'Armentera i Salt han estat aïllats per haver estat en contacte amb positius per coronavirus. Segons detalla el Diari de Girona30 nens i nenes del casal d'estiu de l'Armentera han estat aïllats durant catorze dies després de participar en un taller divulgatiu on hi havia un treballador d'una carnisseria, que dies més tard va donar positiu per Covid-19.

De fet, el comerç va ser el punt d'origen d'un brot de quatre persones al municipi, tots ells amb símptomes lleus. Els infants van donar negatiu en la prova del coronavirus però han estat aïllats durant dues setmanes tal com estableix el protocol de Salut, per si es desenvolupa algun símptoma. Els nens i nenes han estat en quarantena fins avui.

Per una altra banda, tal com indica el citat mitjà, aquest dimecres es van aïllar preventivament 25 nens i nenes i tres monitors d'un casal d'estiu de Salt perquè dos germans que hi participen són sospitosos de patir coronavirus. Els infants van començar a tenir símptomes i estan a l'espera dels resultats. Fins que no es coneguin, tots els participants s'hauran de quedar a casa.

 

Catalunya passa a ser «zona vermella» en el mapa europeu de rebrots

Catalunya passa a ser «zona vermella» en el mapa europeu de rebrots de covid-19 que elabora el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès). Catalunya, juntament amb Navarra, empitjora la seva situació i se suma a l'Aragó, que ja era considerada «zona vermella» des de fa una setmana. La «zona vermella» és la categoria en què l'ECDC classifica els territoris que registren més de 120 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

A l'Europa occidental, només Catalunya, l'Aragó Navarra i una regió de Bèlgica són considerades «zones vermelles», mentre que la resta totes estan a l'Europa de l'est. El principat ha passat en només dues setmanes d'estar en la categoria de les regions que registren entre 20 i 60 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies a situar-se en la de més de 120 contagis. Aquest salt implica haver empitjorat tres categories en només dues setmanes. L'ECDC actualitza la situació epidemiològica a totes les regions europees cada setmana.

Però Catalunya no és l'única zona on sembla que el coronavirus torna a agafar cada vegada més força. Aquest dijous al matí la Universitat Johns Hopkins ha publicat el recompte mundial de casos i ha anunciat que s'ha registrat un rècord diari de 289.100 casos. Això eleva el registre total a més de 17 milions de persones infectades i a més de 667.000 víctimes mortals.

El Govern confirma que hi ha més de 500 brots a Espanya

El ministre de SanitatSalvador Illa, informa de 412 brots actius arreu de l'estat espanyol amb més de 4.800 casos, que són 51 més que en l'últim balanç del dilluns. De fet, des que es va acabar l'estat d'alarma s'han detectat un total de 527 brots arreu de l'estat. 

En roda de premsa al Congrés dels Diputats, on no compareixia des del passat 24 de juliol, el ministre de Sanitat ha informat sobre aquestes noves i alarmants dades. Ara bé, dels casos derivats dels rebrots per coronavirus a Espanya, Illa assenyala que «són pocs els que necessiten ingrés hospitalari», i és que en total són 209 les persones que es troben ingressades actualment.

Respecte al nombre de defuncions, Illa ha apuntat al fet que tot i que «una mort ja és dolorosa», afortunadament sembla que la xifra «es manté estabilitzada des de fa diverses setmanes».


Comentaris

envia el comentari