Agents de la Policia Nacional abans d'entrar al col·legi Verd de Girona, l'1 d'octubre del 2017

La gravació de l'1-O que el jutge es nega a acceptar com a prova

L’advocat dels ferits al·lega que les imatges provarien que hi va haver una cadena de comandament que va donar l’ordre de carregar

Ajornen la declaració d’un agent sobre les actuacions de la Policia Nacional l’1-O a Girona. En un principi devia declarar aquest dilluns, però finalment s’ha posposat fins divendres, tot i que aquesta decisió no ha estat notificada als advocats de l’acusació, representant més de 200 ferits, que s’han presentat als jutjats, mentre que tant el fiscal com l’advocat de l’Estat sí que havia estat avisat del canvi.

Haurien ordenat les càrregues per mòbils

El policia que, en principi, declararà aquest divendres 13 de desembre com a testimoni de les actuacions policials quan van entrar a l’escola Verd de Girona per requisar les urnes que es farien servir en el referèndum, tal com han avançat a TV3. Fa dos mesos havia de testificar des de Madrid per videoconferència, però el sistema es va espatllar i es va posposar el seu testimoni.

Cal destacar que l’agent duia una càmera personal tipus GoPro que va gravar els fets d’aquell dia  i l’acusació ha demanat que les imatges s’incloguin a la querella, però el jutge considera que no és una prova vàlida  perquè durant l’entrada a l’escola un dels manifestants va arrencar la càmera al policia. Tanmateix, l’advocat dels ferits al·lega que es veu com perd la càmera enmig de la càrrega.

En aquestes imatges  es poden veure els agents de policia instants abans d’entrar al col·legi i a aquest policia  rebent instruccions per un mòbil  de part del cap de la Policia Nacional a Girona. Tot i que quan va testificar al Tribunal Suprem en el judici pel procés  va negar que es comuniquessin amb els superiors fent servir telèfons particulars perquè no quedés cap registre en canals oficials ni que existís cap cadena de comandament que ordenés carregar.

També et pot interessar...