Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat, el 25 de juliol de 2020

Laura Borràs guanya les primàries i serà la presidenciable de JxCat a la Generalitat

Tot i això, Carles Puigdemont encara podria ser el número 1 de la llista per Barcelona

Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat, el 25 de juliol de 2020
Junts per Catalunya ja ha triat la persona que en serà la candidata a la presidència de la Generalitat. | ACN

Laura Borràs serà la candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat. Així ho ha anunciat aquest diumenge, 29 de novembre, la portaveu del partit, Elsa Artadi, en una roda de premsa després de 48 hores de votacions en les eleccions primàries del partit on han participat un 76% dels afiliats. Així, mentre Puigdemont podria ocupar el número 1 de la candidatura per Barcelona, Borràs seria la candidata efectiva de la formació a la presidència de la Generalitat després d'imposar-se al seu únic rival en el procés intern, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Borràs s'ha imposat a Calvet de forma molt clara: ha obtingut 2.954 vots, mentre que el conseller de Territori n'ha reut 799. La portaveu de Junts per Catalunya a Madrid serà, doncs, la presidenciable, amb el 75,8% dels suports. «Estic molt agraïda perquè avui no ha guanyat la Laura Borràs, avui ha guanyat Junts per Catalunya», ha dit la pròpa Borràs en la roda de premsa en què s'han anunciat els resultats. «Junts farem la millor candidatura possible per fer la independència», ha reblat.

La felicitació de Puigdemont, malgrat la distància amb el sector Borràs

El president del partit, eurodiputat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja ha felicitat Laura Borràs, malgrat que la ja presidenciable no era vista amb bons ulls per ell mateix i Jordi Sànchez. Borràs pertany al sector més abrandat de JxCat i està alineada amb Quim Torra, un bàndol del partit distanciat del pinyol que formen Puigdemont i Sànchez. De fet, l'expresident tem que el distanciament pugui fer-li perdre influència en el futur Govern en cas que, finalment, JxCat en formi part. Amb tot, però, Puigdemont ja ha felicitat Borràs:

Laura Borràs, de consellera a diputada a Madrid i ara, presidenciable

Només fa tres anys que Laura Borràs, fins llavors presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, va entrar en política. Ho va fer per ser la número 5 de Carles Puigdemont a la candidatura de Junts per Catalunya per als comicis de 2017. Entre maig de 2018 i març de 2019 va ser consellera de Cultura i va fer el salt a Madrid, on va ser cap de llista al Congrés a les eleccions generals d'abril i de novembre de 2019. Ara, tornarà a Catalunya i vol lluitar per la presidència de la Generalitat.