Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Manuel Valls, disposat a investir Ada Colau alcaldessa de Barcelona

L'exalcaldable vol evitar d'aquesta manera que Ernest Maragall arribi a l'alcaldia amb el suport de JxCat

Manuel Valls està disposat a investir Ada Colau alcaldessa de Barcelona
Manuel Valls està disposat a investir Ada Colau alcaldessa de Barcelona | EFE

 

El cap de llista de Barcelona pel Canvi-Cs, Manuel Valls, ha obert la porta aquest dimecres a donar el seu suport a una investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, per evitar d'aquesta manera la d'Ernest Maragall. El candidat de Ciutadans ha assenyalat que en moltes ocasions, la política consisteix a escollir «l'opció menys dolenta».

Valls ha triat aquesta opció perquè es nega a deixar l'Ajuntament barceloní «en mans de l'independentisme» i ha advertit que ho farà tot per evitar que «la ciutat tingui un alcalde independentista». En aquesta línia ha dit durant la roda de premsa que «la prioritat és evitar que Barcelona sigui la palanca de l'independentisme i la capital d'una república imaginaria» i ha afegit que no entrarà en cap negociació d'acords, sinó de principis. 

Ciutadans s'ha desmarcat del plantejament de Valls per evitar que Ernest Maragall, guanyador de les municipals, accedeixi a l'alcaldia. En un comunicat, el partit liderat per Albert Rivera admet que el resultat electoral no els permet governar la ciutat i, per tant,  formaran part de «l'oposició». «Si calgués impedir que hi hagi un alcalde independentista o populista» a la capital catalana, els regidors de C's negociarien amb un candidat que no sigui «ni independentista ni populista»

Una solució «positiva per a Barcelona»

«Estic disposat a contribuir a una solució positiva per a Barcelona» ha dit Valls tot demanant a Colau que es posicioni. Aquesta solució ha de ser «respectuosa amb la Constitució» i ha assenyalat que «no és moment d'establir condicions prèvies ni ultimàtums». A més, ha demanat «generositat» a totes les candidatures. És per això que Valls ha apostat per fer un pacte amb PSC i BComú.

Davant les discrepàncies amb Ciutadans, Valls ha assegurat que l'oferta per fer alcalde un candidat no independentista l'ha pres juntament amb els regidors de Ciutadans i que, per tant, la relació amb el partit liderat per Albert Rivera es manté.

Elsa Artadi veu un error que Ernest Maragall vulgui governar en solitari | CatalunyaDiari.cat

 

Rivera aposta per negociar amb Collboni

«Ciutadans està disposat a negociar amb condicions amb el senyor Collboni perquè la ciutat de Barcelona sigui una ciutat oberta i constitucionalista», afegeix el partit, i ha proposat d'aquesta manera que l'alcalde sigui el candidat del PSC, Jaume Collboni.

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

Artadi busca un govern «amb solucions reals i independentista»

La número dos de JxCat a Barcelona considera que a Barcelona s'ha de fer un govern més ampli per això considera un error que Ernest Maragall s'estigui plantejant governar en solitari: «No tindria sentit governar amb 10 de 41 regidors». 

Artadi, que ha instat a Maragall a prendre decisions, ha assenyalat que la millor opció passa per un acord independentista perquè a la capital catalana cal un govern «del canvi, progressista, amb solucions reals i independentista».

També et pot interessar...