Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i el vicepresident Aragonès

Maragall acusa JxCat d'«hostilitat extrema» contra ERC

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ho ha deixat clar a les xarxes socials

El president Torra i el vicepresident Aragonès
El president Torra i el vicepresident Aragonès, en una imatge d'arxiu. | ACN

Que les relacions entre els socis del Govern de Catalunya no són les millors, és quelcom que se sap des de fa mesos. Hi ha fortes tensions entre Junts per Catalunya i ERC que ja fa temps que han traspassat les esferes internes dels partits i es visualitzen públicament, generant una forta divisió entre els dos grans sectors de l'independentisme que lideren.

La darrera polèmica és la publicació, retallada per part dels serveis jurídics del Parlament, de la resolució antimonàrquica que es va aprovar a la cambra catalana divendres passat. El secretari general del Parlament va publicar el text sense els fragments que el TC havia advertit que podien comportar conseqüències penals. JxCat exigia al president de la cambra, Roger Torrent, la destitució del secretari general, que finalment ERC ha esquivat.

Ernest Maragall carrega contra JxCat

Arran de la picabaralla pública dels darrers dies, el cap de files d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, s'ha posicionat a Twitter, carregant contra JxCat per una «hostilitat extrema» contra els republicans:

Un episodi més d'una relació pràcticament trencada i que, tal com va anunciar el president Torra fa uns mesos, desembocarà en eleccions «quan la sortida de la pandèmia estigui encarrilada». El misteri, doncs, és saber exactament quan.