Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gorka Echave, concejal del PSE en Portugalete

Dol al PSOE: Mor massa jove el regidor basc Gorka Echave

L'edil socialista tenia 53 anys

Gorka Echave, regidor de l'PSE a Portugalete
Gorka Echave portava 17 anys al seu ajuntament, a Portugalete. | Twitter

El PSOE plora aquest dilluns, 14 de setembre, la pèrdua d'un dels seus membres al País Basc. Fonts de la formació a Euskadi han confirmat la mort als 53 anys de Gorka Echave, el secretari general del partit a Portugalete (Biscaia) i actual regidor de Medi Ambient en aquesta localitat. L'edil, que també havia exercit de regidor de Seguretat Ciutadana, ha perdut la vida la nit d'aquest dilluns 14 de setembre al seu domicili.

Dificultats mèdiques i contagi de covid

El regidor socialista es va contagiar de Covid-19 abans de l'estiu. El coronavirus el va obligar a estar ingressat a l'hospital de Cruces de Barakaldo durant dos mesos, a més de passar posteriorment la deguda quarantena a casa seva. De moment no es pot confirmar quina ha estat la causa de la seva mort a l'espera que li sigui realitzada la corresponent autòpsia. A més d'aquesta malaltia, arrossegava molèsties a causa d'una diabetis crònica i podria haver patit un infart, segons 'Enportugalete.com'.

Gorka Echave militava al partit socialista basc (PSE-EE) des de 1987. Durant aquest temps ha format part de l'executiva biscaïna a més d'estar durant 17 anys al consistori de la seva localitat. La seva mort ha estat un cop dur no només per a la família socialista a la seva localitat, també per al consistori, com afirma el també socialista i alcalde de Portugalete, Mikel Torres. «No tenim paraules per descriure el dolor que ara sentim per aquesta terrible pèrdua. Se'ns n'ha anat un company, una gran persona i un bon amic. No esperàvem que la vida ens arrabassés tan aviat en Gorka. Ens sentim trencats», explicava a 'El Correo'.

Consternació al socialisme basc

Altres companys destaquen d'ell la seva «passió, dedicació i entrega, sense oblidar el seu caràcter obert, irònic i sorneguer, que el feia entranyable. Es feia estimar», en paraules recollides en el citat diari. Així, membres destacats com Patxi López han confirmat que ha estat un «inesperat i dur cop per a la família socialista de Portugalete» i han volgut donar «una abraçada eterna a la seva família i a tots i totes els amics i amigues que et trobarem a faltar sempre». També el tinent d'alcalde de Bilbao, Alfonso Gil ha volgut lamentar la pèrdua, «terriblement dura» d'«un gran socialista, però sobretot, un bon amic».