Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras en una entrevista des de la presó per 'Lo de Évole'

Junqueras a Évole des de la presó: «No renunciarem mai a un referèndum»

El líder d'ERC també ha descartat un Govern amb el PSC

Oriol Junqueras en una entrevista des de la presó per 'Lo de Évole'
Oriol Junqueras veu inviable un Govern amb el PSC | La Sexta

Oriol Junqueras, ha afirmat que no s'aixecaran «mai» d'una taula «que serveixi per parlar» i ha afegit que tampoc renunciaran mai al referèndum. Ho ha fet en una entrevista a 'Lo de Évole' des de Lledoners, on ha negat que les eleccions puguin dinamitar la negociació amb el govern espanyol i ha avançat que ell «no trenca» negociacions «amb ningú, ni tan sols amb qui va aplaudir la presó».

«Al PSC  jo li recordaré sempre que van aplaudir la meva presó», ha explicat a Jordi Évole, i ha remarcat que, quan surtin, «hauran d'abaixar la mirada» perquè, segons creu, saben que són «absolutament innocents». En aquest sentit, ha descartat un futur Govern  amb el  PSC perquè «és més fàcil entendre una víctima de la repressió que qui l'ha protagonitzat».

El líder d'ERC ha fet una gran defensa de la negociació  amb el PSOE i ha dit que «ha de servir per parlar i que tothom expliqui el que creu i veu» per acabar trobant «coses a compartir». A més, ha recordat que el referèndum és la reivindicació que ells portaran a la taula i el seu objectiu serà pactar-ne les condicions, la pregunta, el com, el quan i les majories, tot i que ha reconegut que els socialistes probablement no hi estaran d'acord.

Crítiques al PSC

Sense detallar quines conseqüències  tindria que no s'arribés a un acord a la negociació, Junqueras ha afirmat que ell no renunciarà a «sumar les majories necessàries» per aconseguir el plebiscit, i ha reivindicat que sempre treballaran «per aconseguir més  vots i més gent». Seguint amb les crítiques al PSC, ha explicat que saben que s'han comportat «de manera injusta» perquè «han aplaudit una presó injusta»; per això ha aprofitat per recordar-los-hi que «inevitablement» un dia es trobaran i «hauran d'abaixar la mirada».

  

L'entrevista va coincidir precisament amb el dia que el president de la Generalitat,  Quim Torra, va convocar els comicis. En ser preguntat sobre si creia que aquest era «el primer acte de campanya de JxCat», Junqueras ha reconegut que «ho sembla» però ha matisat que «és legítim» perquè les formacions sempre utilitzen «el seu argumentari». Tot i això, sí que ha evitat valorar positivament la feina de Torra al capdavant del Govern i ha remarcat la tasca dels departaments d'ERC.

Tot i les diferències, ha assegurat que «no és inviable» un Govern amb JxCat perquè, com ha explicat, «tots han estat  víctimes de la mateixa  repressió». «És més fàcil entendre una víctima de la repressió que qui l'ha protagonitzat, així que és més fàcil entendre'ns amb JxCat que amb el PSC», ha explicat, per concloure que «un pacte amb el PSC és impossible».

«Nosaltres no hem enganyat a ningú» assegura

En ser preguntat sobre si estava d'acord que part de l'independentisme els retragués «haver-los enganyat» després de l'octubre del 2017, Junqueras s'hi ha oposat fermament. «Nosaltres no hem enganyat a ningú, si algú creu això és que no en té ni idea i està molt equivocat», ha sentenciat, i ha dit que en aquell moment ells tenien preparat tot el que havien promès i van garantir «el vot dels ciutadans», en referència a l'1-O.

També et pot interessar...