Els partits independentistes pensen en un nou 3-O com a resposta inicial a la sentència

Aquest seria el primer pas a fer després d'una Diada amb menys participació però amb crides a l'unitat

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
Els partits busquen una resposta conjunta després de la crida a la unitat feta a l'11-S | Redacció

La darrera manifestació durant la Diada va posar de manifest les actuals discrepàncies entre els diferents partits independentistes. La crida principal entre les 600.000 persones que es van mobilitzar pels voltants de la Plaça d'Espanya de Barcelona va ser per un cop, no tant la independència, sinó una demanda d'unitat, sobretot pocs dies abans que es dicti la sentència contra els líders independentistes. És per aquest motiu que les formacions ja haurien pensat en cercar una primera resposta conjunta davant una possible condemna de presó: fer una «aturada de país» semblant a la del 3 d'octubre de 2017.

Ara mateix, sembla que aquest és l'únic consens «de mínims» existent entre els dos partits del Govern, ERC i JxCAT, i les associacions del món independentista, segons un alt dirigent hauria comentat a 'Nació Digital'. Quedaria per establir si s'aposta per dur a terme una vaga general d'un dia o es valora l'opció de fer aturades parcials.

Desenvolupar una estratègia amb el suport de patronals i sindicats

Tot estaria en funció d'arribar a un acord dins l'àmbit sobiranista, però que, per una banda, comptés amb clara acceptació per part de les patronals, i per l'altra, no posés en perill als sindicats convocants, sota l'amenaça de consideració d'una vaga per motius polítics. 

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat, Quim Torra, a la taula del Consell Executiu
ERC i JxCAT estarien d'acord en la convocatòria d'una «aturada de país» | ACN

 

El que sembla descartat per diversos sectors, principalment del Govern, és el desenvolupament d'una vaga indefinida. La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, afirmava fa uns dies, al Fòrum Empresarial del Llobregat, que aquesta no seria beneficiosa pel país: «Proclamar aturades indefinides per sistema, sense saber a què porten, què anem a aconseguir i amb quin full de ruta no ajuden a l'economia productiva». 

Aquestes paraules, però, van ser matisades pel president de la Generalitat, Quim Torra. Ell mateix no descartava qualsevol mesura, ja que «Com a president i ciutadà tinc la responsabilitat de sumar-me al tsunami democràtic».  Així, veu clarament un canvi en el sector empresarial català, com per exemple en el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que demostra que els empresaris «estan al costat dels drets i llibertats» i que segur «donarien el seu suport a una aturada de país». 

També et pot interessar...


Comentaris
Joan
Una aturada de1 dia ens fara independents? Que esteu de conya?

envia el comentari