Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu

El PDeCAT iniciarà dilluns les primàries i tindrà cap de llista el 2 de novembre

Si no hi ha cap sorpresa, l'exconsellera Àngels Chacón liderarà el Partit Demòcrata

El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu
El PDECat iniciarà el seu procés d'eleccions primàries el proper dilluns, 12 d'octubre. | ACN

El Partit Demòcrata avança decidit cap a les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer de 2021. El passat dilluns es va celebrar el Consell Nacional del partit, al qual la direcció va voler consultar si consideraven que calia iniciar el procés de primàries. La consulta s'ha celebrat de manera telemàtica i el president del partit, David Bonvehí, n'ha anunciat els resultats aquest dimecres, 7 d'octubre, al migdia. Amb una participació del 92% dels consellers nacionals del partit, un 85% han votat a favor de posar en marxa les primàries, un 10% en contra i un 5% s'ha abstingut.

El PDeCAT proclamarà el seu cap de llista a la Generalitat el 2 de novembre

De resultes d'aquests resultats, David Bonvehí ha explicat que «el proper dilluns, dia 12 d'octubre, posarem en marxa el procés de primàries internes al Partit Demòcrata», que ha anunciat que culminaran el dia 2 de novembre, quan es proclamarà el candidat a la presidència de la Generalitat. Tot seguit arrencarà un nou procés de primàries, que s'allargarà durant el mes de novembre, per escollir els candidats territorials que conformin les candidatures de les diverses circumscripcions catalanes.

«Vull recordar que per presentar-se a les primàries cal l'aval d'almenys 1.000 associats, cosa que exigeix una elevada implicació per part de la militància», ha recordat Bonvehí en roda de premsa. En paral·lel, el president de la formació postconvergent ha explicat que el partit continuarà el procés ja iniciat fa unes setmanes de renovació dels seus òrgans locals, comarcals i de vegueria per reemplaçar els associats que han causat baixa, així com també les diverses comissions sectorials.

Àngels Chacón serà, amb tota probabilitat, la candidata del PDeCAT

Caldrà, en primer lloc, que es presenti a les primàries després de recollir els 1.000 avals, però hores d'ara tothom dona per fet que l'exconsellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, no tindrà rivals —o, almenys, rivals factibles— a les primàries internes del Partit Demòcrata i es convertirà, el 2 de novembre, en candidata a la presidència de la Generalitat. A partir de llavors, caldrà fixar-se en qui liderarà les candidatures per Tarragona, Girona i Lleida, on sembla que els alcaldes del PDeCAT prendran protagonisme.