Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sànchez

El PP proposa a Sánchez un pla B com a alternativa a l'estat d'alarma basat en tres lleis

Egea ha demanat al govern de Sánchez que les mesures es prenguin entre tots i ha subratllat que hi han de participar els presidents autonòmics

Pedro Sànchez
Pedro Sánchez ja té sobre la taula el pla B del PP sobre l'estat d'alarma | cedida

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha defensat que hi ha un pla B alternatiu a l'estat d'alarma i ha dit que es basa en tres lleis fonamentals: llei de seguretat nacional, llei de salut pública i llei de protecció civil. En una entrevista a Antena 3, Egea ha afirmat que aquests són els tres pilars amb els quals s'ha de basar la desescalada i la recuperació econòmica i ha afegit que les mesures econòmiques no es poden estar vinculades a l'estat d'alarma.

En aquest sentit, ha explicat que la proposta del Partit Popular és que se substitueixi l'estat d'alarma actual per tres lleis fonamentals. Segons el secretari general del PP, quan acabi l'estat d'alarma no es recuperarà automàticament l'activitat econòmica i, per tant, les mesures econòmiques que es vagin prenent «no poden estar vinculades a l'estat d'alarma sinó en lleis ordinàries». 

«Es pretenen mesures que aprofundeixen en l'atur i la recessió»

«Ell diu caos o estat d'alarma. Però el caos ja el tenim durant aquestes setmanes», ha afegit Egea davant les advertències del govern espanyol sobre l'escenari que es pot obrir si la pròrroga no prospera. De fet, ha lamentat que la reacció del govern espanyol als seus plantejaments hagin estat les declaracions del ministre José Luis Ábalos i un tuit del portaveu de d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, en el què s'acusava directament el PP d'amenaçar amb provocar milers de morts.

«Hem donat suport perquè hi ha una crisi sanitària i quan hi ha vides en joc, hi ha suport total. Però quan hi ha una crisi econòmica i es pretenen mesures econòmiques que aprofundeixen en l'atur i la recessió, el PP ha d'estar enfront del govern», ha defensat. Egea ha demanat al govern de Sánchez que les mesures es prenguin entre tots i ha subratllat que també hi han de participar els presidents de les comunitats autònomes que, segons el dirigent del PP, són els que l'han encertat

Tot i així, Egea no ha aclarit si el Partit Popular s'abstindrà o votarà en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma demà dimecres al Congrés. Una decisió que pot ser crucial perquè els plans de Sánchez tirin endavant després que ERC hagi dit que hi votarà en contra.