Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a les jornades del Cercle d'Economia a Barcelona

Pedro Sánchez anuncia que els indults als presos independentistes s'aprovaran demà

El president espanyol ho ha fet en una conferència al Liceu

Pedro Sánchez anuncia que dimarts vinent farà oficial la petició d’indults als nous presos independentistes. «Ho farem per la concòrdia», ha dit el president espanyol mentre ha assegurat: «El retrobament és necessari i urgent. És el moment». La petició l'elevarà dimarts vinent, 22 de juny, al Consell de Ministres. 

«Hem de recuperar la convivència i la normalitat. Demà ho proposaré», ha afegit també el màxim responsable de l'Executiu espanyol.

L'exposició, però, no ha eludit la polèmica, ja que un dels assistents a l'acte del Liceu ha increpat el president espanyol mentre anunciava els indults. 

Polèmica arribada al Liceu

Els Mossos d'Esquadra han blindat amb furgons la porta d'entrada del Liceu de Barcelona. Espai on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una conferència aquest dilluns a les 12.00 hores.

Unes 300 persones convocades per l'ANC, Poble Lliure i Arran, segons xifres de la Guàrdia Urbana, han protestat contra l'acte davant la porta i han llançat un petard i un parell de pots de fum. 

Els concentrats, que han cantat 'Els segadors', han escridassat les persones que anaven entrant al recinte per assistir a la conferència. Un helicòpter dels Mossos, mentrestant, sobrevolava la zona.

A pocs minuts de l'hora en la qual està previst que comenci l'acte al Liceu, un activista ha agafat un micro i enmig de la protesta ha començat a llegir en veu alta noms d'independentistes processats o condemnats.

Entre altres convidats, ja es troben dins l'edifici la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. També el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; i el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros. Finalment també s'hi ha personat el delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.