Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les

L'OMS aplaudeix la gestió del govern central durant els rebrots de coronavirus

El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha alertat que els nous contagis s'estan produint de manera molt ràpida i accelerada

Mike Ryan en una roda de premsa
Mike Ryan parla de la tasca del govern espanyol contra el coronavirus al seu país. | EFE

Espanya està en alerta per l'arribada d'una nova onada de brots per coronavirus. Segons les dades recollides en l'últim dia, ja hi ha 855 nous casos positius a la península. El nombre de contagis arriben ja als 278.782 casos i dues morts més dels comptabilitzats, 28.434 morts a Espanya. El director d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan, aplaudeix la gestió del govern espanyol  en els rebrots de coronavirus que el país està patint. «La complaença no és una opció i no creiem que el govern d'Espanya estigui sent complaent, sinó tot el contrari, està sent responsable, obert i agressiu en la seva estratègia de vigilància», va manifestar el director responsable de la lluita contra la pandèmia sanitària.

Creixen exponencialment els contagis a Espanya

Per la seva banda, el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha alertat que els nous contagis s'estan produint de manera molt ràpida i accelerada. A més, ha insistit en la importància del compromís polític en la seva tasca de conscienciació social i informació a la població sobre la imperativa necessitat de protegir-se per aturar aquesta malaltia.

Primer pla de director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus insisteix que el treball social dels governs és crucial contra el Covid-19. | Espanya Diari

Mentrestant, Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, assegura que no hi ha per ara una «transmissió descontrolada de virus».

Foto d'arxiu, Fernando Simón en una roda de premsa
Fernando Simón assegura que la situació actual dels nous contagis a Espanya està controlada. | cedida

En canvi, els governs regionals s'han vist obligats a endurir les mesures de prevenció i restringir, en alguns casos, la lliure circulació dels ciutadans a causa de l'increment de nombre de contagis  en les últimes setmanes. Alguna de les mesures dutes a terme pels alcaldes de les comunitats espanyoles han estat decretar el tancament de l'oci nocturn o retrocedir als seus veïns a les fases de desescalada per controlar el brot.

 

Al mateix temps, l'economia no troba una sortida i s'està veient afectada. L'entrada en fases d'alguna de les comunitats, com Aragó o Navarra que actualment es troben en la fase 2 de desescalada o Lleida  que ha retrocedit al confinament. Un cop més, les institucions reclamen a la població espanyola prudència i compliment estricte de les normes sanitàries per frenar la propagació de virus. I insten els joves a extremar les precaucions i no anar a festes o bombones.