Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Permís per a Carme Forcadell: podrà sortir de la presó tres dies a la setmana

Ho ha aprovat aquest dimecres la Secretaria de Mesures Penals

L'ex presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.   | Cedida

La Secretaria de Mesures Penals ha aprovat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, pugui sortir de la presó tres dies entre setmanes, per un període de nou hores, per fer voluntariat i per tenir cura d'una familiar d'edat avançada, en aquest cas la seva mare, que viu a Xerta, al Baix Ebre. Cal recordar que Forcadell es troba a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, a la comarca del Tarragonès.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, la junta ha decidit aplicar a Forcadell l'article 100.2 del reglament penitenciar, que els presos classificats en segon grau poden demanar. Lledoners també va aplicar aquest article la setmana passada a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L'ex presidenta del Parlament podrà sortir fora de la presó 9 hores al dia, inclòs el temps de desplaçament.

El 100.2, una via per la qual assolir permisos de sortida de la presó

Els classificats en segon grau tenen diverses opcions per sortir a fer activitats fora de la presó. Una d'elles és la de  l'article 100.2 del règim penitenciari, que permet sortir durant unes hores per fer un programa específic o per anar a treballar. També permet poder fer sortides de cap de setmana, pròpies del tercer grau.

La junta de tractament el pot aplicar per decisió executiva, és a dir, de forma immediata sense que calgui l'aval previ del jutge. En tot cas, es fa una comunicació obligatòria al jutjat de vigilància penitenciària i aquest n'informa a la fiscalia, perquè pugui expressar la seva opinió. Posteriorment, el jutjat decideix si ratifica o tomba  l'aplicació del 100.2.

Encara que la fiscalia pot recórrer la decisió del jutjat, el recurs en no paralitza l'aplicació. L'última instància judicial, en el cas de Forcadell, és l'Audiència de Tarragona.

També et pot interessar...