Independentistes d'Esquerra, entitat de suport a Puigdemont, pateix una escissió abans de la seva constitució

La plataforma liderada per l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, té tres representants al consell nacional de JxCat

Imatge de l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, durant un acte de la Crida
L'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, és el líder d'Independentistes d'Esquerra | ACN

La situació de l'independentisme a Catalunya segueix donant jornades surrealistes dignes de la pel·lícula 'La vida de Brian', exemplificant la desunió en què està instal·lat el moviment. L'últim capítol d'aquesta espiral ha estat la suspensió de l'assemblea constituent d'Independentistes d'Esquerra, la plataforma de suport a Carles Puigdemont liderada per l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, per una escissió en el mateix comitè organitzador de la reunió fundacional.

La Comissió organitzadora d'Independentistes d'Esquerra ha anunciat la seva renúncia a fer l'assemblea constituent arran de les desavinences internes d'alguns membres, que han decidit escindir-se i constituir una nova organització que han batejat amb el nom d'Independentistes d'Esquerres —en plural—.

A través d'una carta adreçada als adherits, la Comissió organitzadora explica que les diferències van sorgir en una reunió del passat 10 d'agost. Arran d'aquests fets, alguns membres, que conformen part de la Junta Directiva, van anunciar la seva escissió i que, prescindint de la resta, organitzarien una assemblea el dia 5 de setembre.

Els escindits s'imposen i organitzaran l'assemblea constituent

La Comissió organitzadora explica en el text enviat als adherits que va intentar «refer les relacions i la confiança entre tots els seus integrants», però finalment l'acord no va ser possible. Així, la Comissió organitzadora ha decidit no seguir endavant amb l'organització de l'assemblea constituent. Així, serà l'associació Independentistes d'Esquerres la que tirarà endavant la constitució, motiu pel qual rebran les dades de les persones inscrites que donin el seu consentiment abans de l'1 de setembre.

Segons la carta enviada als adherits, els membres de la Comissió organitzadora asseguren que els motius dels escindits són «la diferent concepció d'Independentistes d'Esquerra (ser una eina de suport al nou partit de Puigdemont o, sense excloure això, anant molt més enllà pretenent ser la llavor, des de l'esquerra, d'un veritable Bloc d'Unitat Republicana)» i «la seva utilització política, amb interessos personals».

Cal recordar que Independentistes d'Esquerra, que lidera l'alcalde de Montblanc i exdirigent d'ERC, Josep Andreu, van situar tres persones a l'executiva nacional de Junts per Catalunya, el nou partit fundat per Carles Puigdemont. Els representants són, a banda del mateix Andreu, l'exdiputada d'Esquerra, Maria Àngels Cabasés, i Irene Negre.


Comentaris

envia el comentari