Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats.

Polèmica interna a JxCat: Borràs ataca Sàmper per la polèmica 'rave' de Llinars

Diversos usuaris han atacat Borràs a les xarxes socials evidenciant que la crítica anava dirigida al conseller Sàmper
Laura Borràs, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats.
Laura Borràs va criticar el Govern a Twitter, en unes paraules dirigides a un conseller del seu mateix partit, Miquel Sàmper. | EP

La polèmica al Govern de Catalunya és constant amb els reiterats enfrontaments entre JxCat i ERC, els dos socis de l'executiu que han protagonitzat desenes i desenes de retrets mutus al llarg de la legislatura. Però aquesta no és l'única direcció que han seguit els enfrontaments: també n'hi ha hagut d'interns, és a dir, crítiques de membres de JxCat i d'ERC a d'altres càrrecs del seu mateix partit. Un exemple l'hem trobat aquest passat cap de setmana amb les paraules de Laura Borràs sobre la festa 'rave' de Llinars del Vallès, que es va desallotjar dissabte, 2 de gener, al matí.

Una crítica de Laura Borràs a Interior

«No podem demanar a la gent que no faci grans celebracions i alhora permetre festes que desafien les normes. Alguna cosa no s'ha fet bé si la festa continua, perquè la pandèmia també continua», expressava a les xarxes socials la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, en un retret que tothom va interpretar que dirigia al departament responsable que, fins aquell moment, la festa no s'hagués dissolt: el d'Interior, que lidera els Mossos d'Esquadra, i que encapçala Miquel Sàmper.

Es dona la circumstància que Sàmper va ser nomenat conseller el setembre de 2020 en representació de Junts per Catalunya: el repartiment de les conselleries entre JxCat i ERC a principis de legislatura establia que Interior seria per a la formació de Carles Puigdemont. Una crítica contundent, doncs, de Laura Borràs al conseller Sàmper, que és de la seva mateixa formació.

Dard de Borràs a Illa

També aquest cap de setmana, Borràs ha afirmat que creu que «és bastant estrany» que el candidat del PSC, Salvador Illa, vulgui «presidir una institució que amb el 155 pretenien abolir». En declaracions als mitjans aquest diumenge al matí des de Sant Joan Despí, Borràs ha reconegut que la gestió de la pandèmia «és millorable» però ha recordat que per culpa dels socialistes «es fa amb una mà lligada a l'esquena, és a dir, lligada a Madrid».

A parer seu, Illa vindrà a «proposar-nos la mateixa gestió que ha descentralitzat les responsabilitats i que ha volgut centralitzar el mèrit». «Han empaquetat amb la bandera d'Espanya, però després no traslladen ni recursos ni la capacitat de dur-ho a terme», ha reblat.

Borràs ha recordat que la campanya de vacunació contra la covid-19 ha estat «dissenyada per Salvador Illa». De fet, segons la candidata de JxCat, «Illa va marxar de Catalunya sent una quota del PSC i torna a Catalunya sent una quota del PSOE». A parer seu, el seu retorn «és un intent de sucursalització de Catalunya per part del PSOE i de Pedro Sánchez».