Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya.

C's i PP ataquen Puigdemont per la polèmica sobre els mossos que el protegeixen

L''ABC' publicava aquest diumenge suposades alteracions als Mossos per cobrir la seguretat de Puigdemont

Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya.
L'expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont. | ACN

Nova polèmica, l'enèsima, al voltant de qui va ser president de la Generalitat entre 2016 i 2017, Carles Puigdemont. Ciutadans i el PP demanaran explicacions al Parlament de Catalunya sobre una informació publicada aquest diumenge, 27 de setembre, pel diari 'ABC', que afirmava que es produeixen alteracions en els quadrants laborals dels Mossos d'Esquadra perquè determinats agents puguin fer coincidir els seus dies lliures amb 'torns' per exercir la protecció de Puigdemont a Bèlgica.

La informació també apuntava que s'han utilitzat mitjans materials dels Mossos per fer aquestes labors i que l'Àrea de Seguretat Institucional, coneguda també com a ASI, un subgrup de Mossos que depèn de Presidència i no d'Interior, s'utilitza per desviar mitjans a Waterloo.

Ciutadans i el PP demanaran explicacions al Parlament de Catalunya

Arran de la publicació del diari 'ABC', el grup parlamentari de Ciutadans ha recordat que van ser ells qui van denunciar l'exconseller d'Interior Miquel Buch al TSJC per una presumpta contractació fraudulenta d'un Mosso d'Esquadra com a assessor del Parlament Europeu, quan en realitat, segons diuen, feia tan sols tasques de protecció a Carles Puigdemont. C's es planteja ampliar la denúncia i incloure altres responsables de les informacions fetes públiques per 'ABC' aquest diumenge.

Des del subgrup parlamentari del PP, la seva diputada Esperanza García també s'ha sumat a la polèmica i ha afirmat que demanaran la compareixença dels consellers d'Interior i de Presidència, així com les explicacions de la cúpula dels Mossos i els responsables de les unitats d'escoltes i de l'ASI. També des de Societat Civil Catalana hi ha hagut declaracions del seu president, Fernando Sánchez Costa, que ha demanat aclariments sobre «qui i com ha pagat tot aquest tinglado i fins a quin punt s'han vulnerat els principis bàsics de la funció pública i la seva neutralitat per beneficiar el pròfug Puigdemont», tal com ha recollit el mateix 'ABC'.

Nova polèmica que afecta, doncs, l'eurodiputat de Junts per Catalunya, el mateix dia que el Tribunal Suprem ha confirmat la inhabilitació per qui va ser el seu successor a la presidència de la Generalitat, Quim Torra.