Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La catalana Andrea Levy renuncia al seu escó al Congrés

La diputada per Madrid serà número dos a la llista del PP per l'Ajuntament de la ciutat

Andrea Levy deixarà el seu escó al Congrés per dedicar-se a les eleccions municipals | CatalunyaDiari.cat

 

Després de la davallada del PP el passat 28 d'abril han quedat pocs llocs a repartir, i molts polítics sense plaça. Per això,  la catalana Andrea Levy, que es presentava a la llista per Madrid a les generals, ha decidit renunciar al seu escó al Congrés, segons informa el diari 'Ara', i s'ha volgut centra a les eleccions a l'Ajuntament de la capital espanyola, on va de número dos.

Levy té la intenció de fer tàndem amb el número 1 de la llista de les municipals, José Luis Martínez-Almeida, qui, segons les enquestes,  ho tindrà complicat per poder treure l'alcaldia a Manuela Carmena. Andrea Levy ha explicat en un comunicat que no renunciarà formalment a l'acta de diputada, sinó que directament no la recollirà. El número 8 de la llista per Madrid del PP, José Ignacio Echániz, serà qui li agafarà el relleu.

Tenint en compte que el proper dimarts és dura a terme la constitució de les Corts, amb la votació de la mesa del Congrés, els diputats tenen fins aquest dilluns vinent per recollir les seves actes.

El mal resultat de Casado afectarà molt negativament a les arques del seu partit | Cedida

 

El PP perdrà més de 20 milions d'euros per culpa del mal resultat electoral

El Partit Popular viu una de les seves pitjors etapes d'ençà que es va convertir en una de les dues forces hegemòniques de la política espanyola. El partit de les grans majories absolutes amb Aznar i Rajoy, ha vist com amb Pablo Casado al capdavant  obtenia el seu pitjor resultat electoral des de 1979. El que semblaria només un problema polític, podria tenir també greus conseqüències econòmiques, doncs segons publicava 'ABC', la formació deixaria d'ingressar més de 20 milions d'euros.      

La important davallada en el nombre de diputats i senadors; 68 i 77, respectivament, per un total de 145, afectarà les arques del partit. I és que el PP, com la resta de formacions, sosté una bona part del seu pressupost gràcies a les subvencions electorals. Després de la dura derrota patida el 28 d'abril, els populars veuran disminuïda aquesta partida d'ingressos en uns 10 milions i mig d'euros.  

També et pot interessar...