Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Ana Rosa assegura tenir el pla secret de Puigdemont per tornar a Espanya

L'expresident s'acolliria a la immunitat parlamentària per venir a Madrid sense acabar detingut i obrir nova batalla judicial amb Europa pel mig

Puigdemont interesting
Segons el programa, Puigdemont vindria a recollir l'acta a Madrid, obrint una nova batalla legal amb Europa pel mig | CatalunyaDiari.cat

 

A 'El Programa de Ana Rosa' ho tenen clar: Puigdemont té una estratègia clara per a poder tornar a Espanya. L'han anomenat 'Operació immunitat' i asseguren que l'expresident pretén  venir a Madrid a recollir la seva acta d'eurodiputat la setmana del 27 de maig, «forçant Espanya a una nova escalada judicial  amb el parlament europeu de per mig». 

Puigdemont assegura que, si és escollit a la Cambra europea, pot recollir l'acta. Els de Telecinco ho consideren el seu «pla secret» per trepitjar terreny espanyol, gràcies a la suposada immunitat parlamentària. El programa creu saber, segons fonts dels assessors de l'expresident, que ja tenen estudiada des de fa mesos l'estratègia legal que blindaria Puigdemont de la justícia espanyola: «Asseguren que no pot ser detingut i que, si això passés, començaria una batalla legal que recauria fora dels tribunals espanyols».

Segons Mediaset, s'agafaran a l'article 224 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General, la normativa que regula les eleccions a Espanya. Segons la legislació, els parlamentaris tenen cinc dies per a jurar o prometre acatament de la Constitució davant la Junta Electoral al Congrés dels Diputats. Caducat aquest termini, l'escó es consideraria vacant si el candidat no hi ha acudit i suspeses totes les prerrogatives que li poguessin correspondre a raó del seu càrrec. I aquesta, asseguren, seria la clau.

L'objectiu: trepitjar Espanya sense ser detingut

Puigdemont
Borrell, ministre d'Exteriors espanyol, assegura que la immunitat no entraria en vigor fins que adquirís condició d'eurodiputat   | Telecinco

 

Els col·laboradors d'Ana Rosa apunten a aquesta setmana de marge com la clau de Puigdemont per venir a Espanya sense acabar detingut, almenys fins que Espanya enviï un suplicatori a Brussel·les, la qual cosa representaria la immunitat de Puigdemont.

Josep Borrell, ministre d'Exterior d'Espanya, es pronunciava al programa de Telecinco sobre la suposada estratègia legal de Puigdemont. «El Parlament Europeu ha emès un dictamen en el qual especifica que l'acta l'ha de recollir en persona a Madrid i la immunitat parlamentària no entra en vigor fins al dia que s'adquireix la condició d'eurodiputat», ha assenyalat. «La immunitat no s'aplica amb efectes retroactius dels fets que hagin tingut lloc abans d'adquirir la condició d'eurodiputat», acabava el ministre, mostrant poca fe en el pla secret que els d'Ana Rosa asseguren haver descobert.

 

També et pot interessar...