ÚLTIMA HORA

Les regions catalanes que poden passar a la fase 2 a partir de l'1 de juny

Whatsapp, hackejat: detecten un forat en la seguretat de l'aplicació

La companyia demana als usuaris que actualitzin immediatament l'app per evitar virus espies als seus mòbils
Si els pirates aconsegueixen instal·lar el virus al teu mòbil, poden accedir a tota la teva informació amb només una trucada  | cedida

 

Les teves converses íntimes al Whatsapp i les fotos que guardes al mòbil estan en perill. La companyia ha detectat un forat en la seva seguretat que permetria als pirates informàtics accedir al teu telèfon mòbil. Ho ha descobert mitjançant una empresa de ciberintel·ligència d'Israel, segons informa el 'Financial Times'. Whatsapp demana que els usuaris actualitzin immediatament el programari per evitar que aquests espies tinguin accés a informació personal.

 

Les versions antigues de Whatsapp permeten que els 'hackers' instal·lin programes espia al teu dispositiu. A més, poden transmetre el codi nociu d'una manera molt senzilla: només han de trucar al telèfon que volen infectar, independentment de si l'usuari agafa o no la trucada. A més, aquestes trucades desapareixen de l'historial. D'aquesta manera, els pirates tenen accés, no només a les conversacions i missatges de Whatsapp, sinó a tot el contingut que guardes al teu mòbil

 

L'error s'ha detectat aquest mes i, segons la companyia, s'ha actuat amb màxima diligència per a posar-hi remei. De fet, aquest dilluns la companyia ha publicat una nova versió de l'app de missatgeria, que tothom hauria de descarregar, simplement actualitzant l'aplicació. A més, recomanen també actualitzar el sistema operatiu general, si hi ha actualitzacions pendents. 

 

El problema afecta a tots els dispositius, tant de sistema operatiu Android com iOS. En el seu comunicat, Facebook ha instat els seus prop de 1.500 milions d'usuaris a fer el canvi de versió per evitar qualsevol risc, tot i assegurar que el fallo en la seguretat està resolt i la nova actualització és una garantia més per defensar-se davant aquesta amenaça. 

 

Sospites que el software maliciós provingui d'Israel

El programari que han utilitzat els pirates informàtics és molt semblant al que utilitza una empresa de ciberseguretat d'Israel, fet que ha portat Facebook a sospitar que els hackers siguin israelites i puguin estar vinculats a aquesta companyia, dedicada al desenvolupament de software per a governs de tot el món, perquè puguin accedir als telèfons de determinades persones. 

 

Segons Facebook, les persones que s'han vist afectades per aquest buit en la seguretat de Whatsapp havien estat seleccionades prèviament, el que significa que no ha estat un atac massiu per accedir a com més gent millor. Entre els afectats, hi havia membres d'associacions de drets humans, indici que ajuda a sospitar de la possible implicació de membres de l'empresa israelià en l'atac pirata.

 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari