Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
PSC reunió

El PSC reafirma el seu discurs a favor de la immersió lingüística

Ho ha fet en una reunió en la qual diversos assistents han expressat la seva preocupació per la possibilitat que es produeixi un conflicte lingüístic a Catalunya

PSC reunió
Reunió del PSC presidida per Miquel Iceta, el secretari del partit | CatalunyaDiari.cat

 

El PSC ha tornat a parlar sobre el tema de la immersió lingüística i ho ha fet en una reunió, que es va celebrar la setmana passada, en la qual diversos assistents van expressar la seva preocupació per la possibilitat que es produeixi un conflicte lingüístic a Catalunya, segons el mitjà 'Crónica Global'.

Els socialistes catalans han reafirmat el seu discurs a favor de la immersió lingüística,  i Miquel Iceta, secretari general del partit, ha expressat el seu suport al castellà com a «llengua de molts catalans». Un model que sempre han defensat i que el 2009, amb el govern de Zapatero, va generar conflicte per la proposta d'aquest a introduir una tercera hora de castellà a les escoles, proposta que el tripartit —PSC, ERC i ICV—, el govern català del moment, va rebutjar i criticar.

La llengua, un tema recurrent

El debat de la immersió lingüística sempre ha estat un tema recurrent a Catalunya, i la divisió actual entre els partits independentistes ha generat encara més postures diferents que han fet que es recuperés el manifest Koiné. Un manifest presentat el 2016 i on van participar més de 200 lingüistes, escriptors i acadèmics favorables a l'eliminació del castellà com a llengua cooficial a Catalunya, que fins al moment havia quedat en l'oblit. El PSC, per altra banda, també s'ha volgut allunyar de postures radicals en sentit invers com la de Ciutadans, que va fer de la llengua un dels principals lemes en les passades eleccions.

Algunes fonts asseguren que part dels  assistents van plantejar la necessitat de rebutjar activament les posicions monolingües, ja que el PSC sempre ha donat suport al sistema d'immersió en creure que garanteix la cohesió social evitant la divisió de l'educació en dos, segons 'Crónica Global'.

La reunió del PSC, on va sorgir el polèmic tema sobre la llengua, es va dur a terme l'endemà que 'TV3' emetés el documental 'Llenguaferits' sobre la situació de la llengua catalana i el seu estat de salut en els diferents territoris. Cal recordar que el sistema d'immersió lingüística va començar als anys 80 per protegir un idioma que va ser vetat durant el franquisme.

També et pot interessar...