Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Una avaria deixa sense aire condicionat l'aeroport de Barcelona-El Prat

El problema va afectar la T1 des del diumenge al migdia i han durat fins al dilluns
Vaga Prat
Una avaria deixa sense aire condicionat l'aeroport de Barcelona-El Prat | EFE

 

Una avaria al sistema de refrigeració  va deixar ahir diumenge diverses hores sense aire condicionat la Terminal 1  de l'aeroport Josep Tarradellas de Barcelona-El Prat.

La incidència es va originar a les  13.30 h del migdia d'ahir diumenge  i es va causar per culpa d'un error a la central de refrigeració de la T1. Ràpidament, els encarregats de manteniment de la maquinària van iniciar els procediments per a solucionar l'error, però la reparació s'ha prolongat durant unes sis hores.

A última hora de la tarda, l'avaria estava «un 90%» resolta, segons ha assegurat 'Cónica Global'. Tot i això, els efectes refrigerants que provocarien l'arranjament no s'han notat fins avui, dilluns, durant el matí. Això ha succeït a causa de la gran extensió del recinte de la T1 i a l'elevada temperatura que ha arribat a crear-se dintre de l'aeroport.

Queixes entre els usuaris

Entre els diversos usuaris que en aquell moment estaven a l'aeroport s'han generat moltes queixes per la temperatura que s'ha arribat a la Terminal 1, i molts d'ells les han expressat per les xarxes socials.

Les altes temperatures a Barcelona d'aquest cap de setmana han estat superiors als 30 graus. Aquesta alta calor sumada a la gran humitat han empitjorat les coses, encara que sigui una situació comuna durant tot l'estiu a la capital catalana.

CCOO, sobre les condicions dels treballadors de l'aeroport: «els mitjans humans són precaris»

Fonts dels sindicats han explicat a 'Crónica Global' que aquest tipus de problemes s'han repetit de forma cíclica durant els últims anys. No només amb el sistema d'aire condicionat, sinó  també durant l'hivern amb la calefacció. Una cosa que atribueixen, en part, a l'escassa inversió i estalvi que l'empresa Aena fa en els costos de manteniment, i també en l'adjudicació dels contractes.

«Els mitjans humans són precaris», han lamentat des de Comissions Obreres. També han volgut recordar a 'Crónica Global' que les instal·lacions de refrigeració de l'aeroport gairebé no han estat renovades des de 2007. Des de llavors, han estat funcionant 24 hores al dia i 365 dies a l'any, de manera que han quedat obsoletes amb el pas del temps.

També et pot interessar...