Un proveïdor de maquillatge de Mercadona venç a Natura Bissé als jutjats

El Tribunal Suprem dona la raó a l'empresa Star Healthcare S.L. i sentencia que no vulnera els drets de patent
Un proveïdor de maquillatge de Mercadona venç a Natura Bissé als jutjats | Web Mercadona

 

Dues cremes facials amb la paraula 'diamond' al seu nom són les protagonistes de l'última batalla judicial de Mercadona. La marca de luxe Natura Bissé va demandar un dels proveïdors de la cadena de supermercats per utilitzar la paraula Diamond en un producte al·legant que s'associava a la seva línia de productes 'Diamond Extrem Eye'.

 

Després que Natura Bissé els denunciés per vulnerar els drets de patent, l'empresa granadina Star Healthcare S.L. va presentar un recurs d'apel·lació assegurant que el client identificava el producte com a Sisbela i no com a Diamond. La crema comercialitzada per Mercadona és per al contorn d'ulls i es diu 'Sisbela Cosmetics Diamond Revitalizante regeneradora', de manera que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va sentenciar a favor de Star Healthcare S.L.

 

Natura Bissé demanava una indemnització per vulnerar els drets de marca

Natura Bissé, representada per 'Ungría Patentes y Marcas', va enviar un burofax a 'Amifar Laboratorios', propietat d'Star Healthcare, amb còpia a Mercadona per comunicar-los que violaven el dret de patents. En el document l'empresa exigia que cessessin en la fabricació i venda del producte, els retiressin del mercat, eliminessin qualsevol publicitat i, fins i tot, que fessin el càlcul de les unitats venudes per demanar una indemnització.

 

La quantitat de la indemnització era un aspecte important, ja que l'empresa granadina hagués hagut de fer front a una factura elevada. I és que mentre la crema 'Sisbela Cosmetics Diamond' val 4,5 €, la de Natura Bissé en val 150 €, una és una marca assequible i l'altra és una marca de luxe. Potser també per això es va estimar que els noms dels productes no causaven cap mena de confusió als consumidors i no es vulneraven els drets de la marca.

 

També et pot interessar...