Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels temporers dormint al carrer

El PSC de Lleida encén la polèmica amb una foto d'uns temporers dormint al carrer

El grup municipal d'ERC els hi recrimina la seva denúncia després de 40 anys de mandat

Lleida viu cada estiu la intensitat de l'arribada dels temporers de la fruita. Any rere any, l'Ajuntament de Lleida ha d'afrontar l'atenció d'aquestes persones que, sovint sense cap mena de recurs, arriben a la ciutat en cerca de feina.

En els darrers anys, la gestió de l'atenció dels temporers a la ciutat s'ha ficat en entredit en diverses ocasions. Ara, el primer en què els socialistes no estan al capdavant del govern municipal després de 40 anys, són ells els que encenen la flama de la polèmica. Concretament, el passat diumenge el perfil de Twitter del PSC de Lleida va publicar la imatge d'uns temporers dormint a les portes del pavelló l'Antorxa de Lleida, espai habilitat per primera vegada enguany per a oferir un servei de 'refugi' a aquestes persones. 

La resposta a la publicació de la fotografia

En el missatge dels socialistes es podia llegir: «Imatges d'aquest matí, sorprenents i que caldrà justificar: persones dormint al costat de la porta de l'Antorxa. Tenim un servei o no?». La polèmica no va trigar a esclatar i la publicació d'aquesta fotografia i el text han desencadenat una allau de crítiques.

En primer lloc, la majoria de comentaris els hi recriminen que ells, durant dècades de govern, no van saber trobar la solució exacta per a poder acollir i atendre de la millor forma possible als temporers. En segon lloc, ha estat el mateix grup municipal d'ERC, els qui han contestat la publicació del PSC tot dient: «Quina manca d'ètica! En 40 anys al govern a la Paeria no vàreu donar una solució al centenar de persones temporeres que cada estiu dorm al carrer i enguany ni tan sols vàreu tenir la dignitat d'obrir una oficina d'atenció. Aquesta és l'oposició de mà estesa que oferiu?». 

També va denunciar l'actuació el grup de Podem Lleida i desenes i desenes de persones que van recordar-los als socialistes, fins i tot, el desallotjament de la plaça del Seminari fa uns anys que va deixar unes dures imatges dels temporers.