Colau aposta per la celebració el Sónar però defensa la vaga de 'riggers'

El col·lectiu de muntadors d'equips aeris de concerts i esdeveniments reclama la subrogació per als muntatges dels pròxims quatre anys
El festival Sónar se celebrarà finalment tot i els obstacles de la possible vaga de 'riggers' | Sónar Festival
 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dimarts, 16 de juliol, que confia que el Sónar es podrà celebrar amb normalitat però alhora també ha defensat el dret a vaga.

 

«Entenem que els conflictes sobre temes laborals s'han de resoldre amb els treballadors i respectant el dret a vaga», ha indicat Colau en declaracions a l'Ajuntament, on ha explicat que el govern municipal ha estat molt pendent del conflicte a través del tinent d'alcaldia de Cultura i del regidor de Presidència. «S'ha de respectar el dret a vaga però també s'ha de fer tot el possible perquè es pugui celebrar el Sónar amb normalitat», ha insistit.

 

La demanda dels 'riggers'

Paral·lelament, el sindicat de 'riggers' —muntadors d'elements aeris d'escenaris— no aixeca les protestes. Després de conèixer la decisió del jutge, que ha desestimat les mesures cautelars que sol·licitaven d'aturar el muntatge del festival Sónar, el seu portaveu, Isaac Flix ha assegurat que respectaran la resolució, tot i no compartir-la i ha recordat que «el judici real» per determinar si s'ha vulnerat el seu dret a vaga o no serà al setembre.

 

El col·lectiu que representa, diu, continuarà mobilitzant-se fins que es garanteixin «uns drets mínims». Els 'riggers' es troben en vaga des de l'11 de juliol per reclamar ser subrogats per l'empresa que guanyi el concurs per muntar fires en els pròxims quatre anys. Flix ha lamentat la manca de suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Govern en aquest conflicte i ha alertat que l'empresa pública tindrà dificultats per muntar grans esdeveniments sense ells.

 

«En un futur, el conflicte pot afectar a altres esdeveniments. Si amb el Sónar, que és un esdeveniment que per a nosaltres és petit-mitjà, han hagut de contractar tres empreses per tenir 20 'riggers', no sabem com s'ho faran per muntar esdeveniments futurs que necessitin 100 'riggers'», ha argumentat Flix.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Per la seva banda, el titular del jutjat social número 27 de Barcelona, Santi Vidal, ha rebutjat les mesures cautelars sol·licitades pels 'riggers' perquè s'aturessin les tasques de muntatge del Sónar i ha garantit així la celebració del festival, que començarà aquest dijous, 18 de juliol.

 

El sindicat de 'riggers', que ha d'operar en el Sónar 2019, es troba en vaga des de l'11 de juliol | Cedida

 

La decisió del jutge envers les possibles conseqüències de la vaga

En la interlocutòria, el jutge, que és l'exsenador d'ERC Santi Vidal, es remet a un «principi de proporcionalitat» i afegeix que «exercir legítimament el dret de vaga d'uns quants, no pot posar mai en perill la viabilitat del lloc de treball de molts altres treballadors, que també mereixen la tutela dels tribunals de justícia».

 

Així mateix, considera que no es justifica aturar l'activitat de muntatge perquè produiria «perjudicis irreparables i molt elevats» a altres empreses i treballadors de sectors com el transport, l'hostaleria i la restauració i avala la contractació d'una altra empresa perquè substitueixi els treballadors en vaga.

 

També et pot interessar...