Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant el diàleg independentista

El PSOE admet necessitar ERC o JxCat per investir Pedro Sánchez

La portaveu socialista, Adriana Lastra, es reuneix aquest matí amb Laura Borràs, Míriam Nogueras i Gabriel Rufián

Pedro Sánchez ha tornat a mostrar la seva negativa davant el diàleg independentista
Tot apunta que la investidura de Pedro Sánchez està en mans dels partits independentistes | CatalunyaDiari.cat

El PSOE iniciava la ronda de contactes per la investidura amb l'objectiu de no dependre de les forces independentistes. Els socialistes veien clara la possibilitat d'obtenir 173 vots favorables, sumant els seus als de Podemos, PNB, Compromís i el Partit Regionalista de Cantàbria, i l'abstenció d'altres formacions. El segon dia de reunions, però, ha acabat confirmant que necessitaran una abstenció, d'ERC, JxCat o fins i tot de Bildu, per investir Pedro Sánchez. 

Preguntat per aquesta opció, el secretari d'Organització José Luis Ábalos ja no ha descartat cap escenari. Ha recordat que cal aconseguir «més sí que no» inclosos «tots els diputats, els 350, que ens mereixen la mateixa consideració». 

Negativa de CC i Navarra Suma 

Desencallades les petites disputes amb Podemos i davant el clar no de Rivera i Casado, l'objectiu principal dels socialistes era aconseguir convèncer a les forces minoritàries de dretes. Amb aquesta intenció, Ábalos es va reunir amb els diputats de Navarra Suma, Carlos García Adanero, i de Coalició Canària, Ana Oramas. 

Gabriel Rufián assegura que ERC defensarà al Congrés aquests dos referèndums
El futur del govern espanyol pot dependre de la reunió d'avui entre Gabriel Rufián i Adriana Lastra | Cedida

 

El representant navarrès no donava massa esperances a la sortida del seu encontre amb el membre del partit socialista. «No podem deixar que Navarra la presideixi un socialista amb els vots de Bildu i col·laborar amb ells». Encara més contundent era la portaveu de la formació canària: «Votarem 'no' a la investidura».  

Pendents de les reunions amb Rufián, Borràs i Nogueras 

L'única alegria que va rebre ahir Pedro Sánchez va arribar per part de Joan Baldoví com d'Aitor Esteban. El valencià afirmava veure el PSOE «amb bona disposició» per complir el seu compromís d'un nou finançament autonòmic, mentre que el basc destacava el clima «distès» i «constructiu».

Finalment, sembla que aquest dijous podria ser la jornada clau pel futur polític de Pedro Sánchez. La portaveu en el Congrés, Adriana Lastra, manté aquest matí, reunions amb membres de JxCat i ERC.  Concretament a les 10 es veu les cares amb les diputades Laura Borràs i Míriam Nogueras. Una hora més tard, serà el torn de Gabriel Rufián. D'aquestes trobades dependrà si s'eviten una repetició d'eleccions, si no és que acaba havent-hi algun gir inesperat. 

També et pot interessar...