Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

El PSOE només es planteja un acord programàtic amb Podemos

Així mateix ho ha anunciat la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, que ha descartat la possibilitat de formar un executiu de coalició amb el partit liderat per Iglesias

PSOE
El PSOE tan sols es planteja un acord programàtic amb Podem | CatalunyaDiari.cat

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dimarts en declaracions a RNE que la seva formació només planteja ara la possibilitat d’assolir un acord programàtic amb Podem, però no un executiu de coalició com el que va negociar de forma infructuosa abans de la investidura.

Calvo ha apuntat que el PSOE s’obriria a pactar amb Podem mesures concretes, però després del fiasco de la investidura és «evident» que cal treballar en altres fórmules. Ha insistit que el PSOE busca un equilibri que faci que a investidura i la governabilitat «no depengui dels independentistes» i ha obert la porta al diàleg amb les formacions de la dreta.

Polítics i intel·lectuals signen un manifest a favor d'un pacte entre PSOE i Podem

El col·lectiu Pròleg, integrat per intel·lectuals i que aplega polítics del PSC o els comuns —com Laia Bonet o Joan Subirats—, demanen en un manifest un acord de govern entre el PSOE i Unides Podem que faciliti la investidura de Pedro Sánchez. Al text, publicat en forma de carta aquest dimarts per 'El País', apunten que l'acord «és necessari», bé sigui mitjançant una coalició o amb un acord programàtic comú.

Sánchez
Polítics i intel·lectuals signen un manifest a favor d'un pacte entre PSOE i Podem | CatalunyaDiari.cat

 

Pel que fa a Catalunya, creuen «especialment necessari» un govern d'esquerres perquè el «fort impacte» de la sentència de l'1-O «no comporti una espiral d'involució, sinó que obri una etapa de diàleg i negociació de solucions».

Els retrets mutus «no serveixen de res»

Al text, assenyalen que l'acord «encara és possible, majoritàriament reclamat» i també «necessari». Expressen que «caure en el fatalisme i la desmotivació» després de la fallida investidura seria un «gran error». Apunten que la repetició electoral a la tardor, quan els electors estaran «desmoralitzats» pel desacord, en plena sentència del judici del procés i d'un Brexit sense acord, pot suposar una «regressió» en la correlació de forces.

El Grup Pròleg  també avisa que els retrets mutus «no serveixen de res» i que la «temptació d'aconseguir resultats favorables en una repetició electoral no seria responsable».

També et pot interessar...