ÚLTIMA HORA

🚨 Els sindicats dels Mossos demanen a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat

ÚLTIMA HORA

🚗 SEAT atura la seva planta de Martorell per la vaga general de demà

Puigdemont: «Catalunya és reconeguda a tot el món com un país»

L'expresident de la Generalitat ha publicat un missatge a Instagram on analitza i esclareix la situació en què actualment es troba el procés
Puigdemont ha escrit, en una publicació a Instagram, que Catalunya «ja és independent» | Instagram | @carlespuigdemont

 

Quan Carles Puigdemont va marxar a Bèlgica per evitar que la justícia espanyola el detingués, van ser moltes les persones que creien que el procés havia mort, i amb ell, qualsevol possibilitat que existís una república catalana independent. Però lluny de rendir-se, l'expresident de la Generalitat ha estat en continu moviment, realitzant conferències i reunint-se amb personalitats de rellevància sempre que ha tingut ocasió.

 

No només això, sinó que l’impulsor de la Crida és un defensor acèrrim de la seva terra i de la situació catalana, i així ho demostra contínuament a través de les seves publicacions a xarxes socials. Ara, ha publicat un missatge d’allò més enigmàtic, on ha donat a entendre que la possibilitat que existeixi una Catalunya independent està més a prop que mai.

 

 

«Som en una fase de transició»

Així les coses, Puigdemont compartia al seu Instagram una fotografia seva on apareixia amb un ampli somriure, i l’acompanyava de les següents paraules: «Catalunya no és independent des d’un punt de vista administratiu. Però avui dia és reconeguda a tot el món com un país».

 

 

El text, però, no acabava aquí, i prosseguia fent patent que «la presa de consciència és una etapa preliminar del reconeixement formal». El diputat del PDeCAT fins i tot s’atrevia a anar un pas més enllà, i explicava que actualment «som en una fase de transició».

 

 

Puigdemont creu que «ja som independents»

Amb tot, l’expresident de la Generalitat té clar que el procés no serà bufar i fer ampolles: «Abans que puguem ser reconeguts de iure, hem de ser reconeguts de facto. És una manera de fer». A més, rebutja establir una data límit, en afirmar que «la qüestió de quan serem independents formalment no la plantegem».

 

Fent ús de la contundència que tant el caracteritza, clama el següent: «Ja som independents, encara que no del tot». Per aquells qui no acabin d’entendre el sentit d’aquesta afirmació, Puigdemont ho esclareix a continuació, expressant que «l’economia catalana depèn cada cop menys de l’espanyola».

 

Per concloure el text, Puigdemont ha escollit una frase d’allò més significativa, que resumeix de manera clara tot l’explicat anteriorment: «Som en un estat d’independència en moviment».

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris