Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont durant un debat al Parlament el 29 de setembre de 2016

Diversos independents de JxCat, a la corda fluixa

Perillen noms importants del seu espai polític en els darrers anys

Carles Puigdemont durant un debat al Parlament el 29 de setembre de 2016
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu al Parlament, quan era president de la Generalitat. | Catalunya Diari

Mentre s'espera una imminent trencadissa entre el món 'puigdemontista' i el sector més moderat del PDeCAT, Carles Puigdemont ja pensa en la confecció de les candidatures electorals del seu espai per a les eleccions autonòmiques que s'han de celebrar aquest 2020 —qui sap si al juny o bé a la tardor. Cal recordar que el 2017, quan Mariano Rajoy va convocar eleccions després d'aplicar l'article 155, les llistes es van haver de fer a correcuita.

Puigdemont i el seu nucli més estret de col·laboradors van confeccionar les candidatures des de Waterloo  a cop de telèfon i amb una àmplia presència de candidats independents que han acabat conformant el gruix majoritari del grup parlamentari de Junts per Catalunya  aquesta legislatura. La inexperiència, doncs, ha marcat la tasca parlamentària d'alguns dels diputats de JxCat i alguns altres han decebut l'entorn de Carles Puigdemont, de manera que tenen complicat repetir a les properes eleccions.

Ballen Eduard Pujol o Francesc de Dalmases, entre altres

El digital 'Crónica Global' apunta aquest dimecres, 11 de març, alguns dels noms que podrien veure truncada la seva carrera política. El primer és el de l'ex seleccionadora espanyola de natació sincronitzada, Anna Tarrés. També ha perdut pes en el grup més proper a Carles Puigdemont l'ex director de RAC1 i Barça TV, Eduard Pujol. Tot i que havia sonat com a líder al Congrés, i fins i tot com a presidenciable i conseller durant la primavera de 2018, quan es buscava un relleu a la investidura frustrada de Puigdemont, Pujol és una figura que ha anat perdent visibilitat en l'espai de Junts per Catalunya.

Un altre nom a la corda fluixa és el diputat Francesc de Dalmases, sempre acompanyant la diputada al Congrés Laura Borràs i, com ella, sota l'ombra de la Justícia, en el seu cas, per les presumptes desviacions de subvencions de la Diputació de Barcelona a entitats controlades per ell. Tampoc Aurora Madaula, malgrat la seva implicació en el Consell per la República, té garantida la seva continuïtat.