Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont fundarà un nou partit el 25 de juliol

L'entorn de l'expresident ha pres la decisió davant les dificultats d'encaix amb el PDECat

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont és el líder de Junts per Catalunya. | ACN

Carles Puigdemont  fundarà un nou partit el proper 25 de juliol. Aquesta és la decisió que ha pres l'expresident de la Generalitat i actual eurodiputat després que les propostes d'encaix entre la Crida Nacional per la República i el PDECat  no hagin fructificat. Puigdemont, doncs, pren una decisió històrica: tirar pel dret i trencar amb el Partit Demòcrata el mateix dia que la formació té previst un Consell Nacional on es preveia debatre, precisament, sobre l'encaix amb el 'puigdemontisme'.

La trencadissa és un fet

D'aquesta manera, qui va ser president de la Generalitat entre 2016 i 2017 preveu convocar una assemblea constituent del seu nou partit de cara al darrer dissabte del mes de juliol on s'escolliria la presidència, les vicepresidències i la resta de la direcció de la formació, de la qual encara no ha transcendit el nom. Aquesta direcció sorgida el 25 de juliol  seria la que escolliria la creació del consell nacional i de la resta de mecanismes de presa de decisions internes, segons publica 'La Vanguardia'.

D'aquesta forma, Puigdemont renuncia a esperar la decisió que prenguin David Bonvehí i la resta de la direcció del PDECat i, amb el seu gest, obligarà la militància del Partit Demòcrata a decidir si es queden al partit o estripen el carnet i se sumen al projecte de l'actual eurodiputat. La trencadissa, doncs, sembla ara inevitable i decidida.

El pas previ, una carta de Forn, Puig, Rull i Turull

El pas previ a la decisió de Puigdemont l'han fet en les darreres hores els quatre exconsellers del PDeCAT Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn —empresonats— i Lluís Puig —a l'exili—, que han enviat una carta al president del partit, David Bonvehí, per anunciar que retiren la seva proposta d'encaix de JxCat. Al text, concreten que volen evitar «tensions» al partit. 

«És evident que a casa nostra hi ha visions diferents de com s’ha des desenvolupar el trànsit cap a un  Junts per Catalunya  enfortit i endreçat, totes elles visions legítimes que tindrem la possibilitat de defensar en positiu i al marge de cap tipus de confrontació interna al llarg de les properes setmanes», diu la missiva.

«Estem convençuts que sigui quin sigui l’itinerari que esculli cadascun dels associats del PDeCAT, tots plegats mantindrem intacta la nostra voluntat de treballar per una Catalunya independent, moderna i de progrés, socialment justa, que tingui com a prioritat absoluta el benestar de les persones», subratlla el text.