Deneguen l'entrada de Puigdemont i Comín al Parlament europeu

Segons el diari francès 'Libération', el PPE ha demanat que es prohibís la seva entrada perquè no han pres jurament sobre la Constitució espanyola

Neguen l'entrada de Puigdemont i Comín al Parlament Europeu
Neguen l'entrada de Puigdemont i Comín al Parlament Europeu | CatalunyaDiari.cat

Segons avança el diari francès 'Libération' i confirma 'El Nacional', el Parlament europeu ha impedit aquesta tarda al president Carles Puigdemont i al conseller Toni Comín accedir a l'hemicicle. La decisió ha estat atribuïda al Partit Popular Europeu, en el qual hi ha el PP. 

Jean Quatremer, periodista del 'Libértion' i un dels degans de la informació europea deia: «Urgent: El Parlament europeu acaba de rebutjar l'accés dels independentistes catalans Carles Puigdemont i Toni Comín, elegits en les eleccions europees. Argument: no han prestat jurament sobre la Constitució espanyola. Però cap dels electes espanyols l'ha prestada». El periodista ha acabat el seu tiuit afirmant: «El PPE en acció».

Així pot impedir la JEC que Puigdemont s'assegui a l'Eurocambra

Mentre fonts de JxCat asseguren que no caldrà que Puigdemont i Comín, en la mateixa situació que l'expresident, trepitgin territori espanyol per constituir-se com a eurodiputats, la Junta Electoral Central assegura tenir la paella pel mànec i poder evitar que tots dos ho siguin, malgrat haver estat escollits a les urnes.

La JEC ha delatat la seva jugada per impedir a Puigdemont formalitzar el seu càrrec com a europarlamentari amb garanties al 'Diari Ara'. L'òrgan és qui s'encarrega d'enviar a les institucions europees el llistat d'eurodiputats definitius que representaran l'Estat espanyol els propers cinc anys a Europa. I assegura que exclourà els noms de Puigdemont i Comín si no es presenten a Madrid a recollir l'acta.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari