Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont en una compareixença a l'Alguer.

L'avís d'última hora de Puigdemont després del retorn sorpresa d'Anna Gabriel a Madrid

«Me n'alegro per ella i la seva família, i pels seus amics i companys», ha dit l'expresident

Carles Puigdemont també ha volgut dir-hi la seva. Anna Gabriel, per a sorpresa de tothom, ha desaparegut aquest dimarts de l'ostracisme per presentar-se davant el Tribunal Suprem, a Madrid. Feia més de quatre anys que era a Suïssa. 

Una situació paral·lela a la de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquest, des de Waterloo, ha aprofitat la situació de Gabriel per a explicar: «En una democràcia plena, l'Anna Gabriel no hauria hagut de comparèixer mai en cap jutjat. I encara menys passar uns anys lluny de casa. L'anomalia democràtica és aquesta».

«Me n'alegro per ella i la seva família, i pels seus amics i companys», ha dit l'expresident.

Anna Gabriel quedarà en llibertat 

L'exdiputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha comparegut aquest dimarts voluntàriament davant del Tribunal Suprem, després d'exiliar-se a Suïssa el febrer del 2018. 
Ho ha fet acompanyada del seu nou advocat, Íñigo Iruín, que també va acompanyar el retorn de l'exconsellera Meritxell Serret. Actualment, Serret gaudeix de la llibertat i és a Catalunya. 

Conseqüentment, la decisió del magistrat instructor després de la compareixença ha estat la de citar-la per ser interrogada en dates properes i amb participació de la resta de les parts personades en el procés. 

Feta la citació, quedarà en llibertat. No obstant, el magistrat Pablo Llarena l'obliga a designar un domicili i un telèfon on pugui ser localitzada immediatament i que comparegui tants cops com el Suprem la citi. Si no ho complís, el tribunal podria dictar obligacions més restrictives.

No obstant això, Gabriel ha anunciat que aquest mateix dimarts torna a Suïssa per seguir treballant en un sindicat de Ginebra, on seguirà vivint.