Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Puigdemont, titllat de «masclista» per la seva darrera decisió a JxCat

L'anunci fet per l'eurodiputat ha aixecat polseguera en els darrers dies

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Carles Puigdemont encapçalarà la llista de JxCat a Barcelona amb Laura Borràs al segon lloc. | ACN

El vespre del passat 23 de desembre, en un vídeo publicat a les xarxes socials acompanyat de la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, l'expresident, líder de JxCat i eurodiputat Carles Puigdemont anunciava que seria el número 1 de la candidatura per Barcelona de la seva formació el 14-F. Així, Puigdemont liderarà la llista per davant de Borràs i de Joan Canadell, que salten a les places 2 i 3, respectivament.

En el vídeo, Puigdemont explicava que feia aquest pas per «ajudar a fer que la Laura Borràs sigui la primera presidenta de la Generalitat», una afirmació que ha aixecat molta polseguera aquests darrers dies, així com la decisió mateixa de Puigdemont de situar-se al capdavant de la llista electoral principal, malgrat saber que no serà el candidat efectiu i que no recollirà l'acta de diputat al Parlament —això l'obligaria a renunciar com a eurodiputat i a perdre, doncs, la immunitat.

Crítiques directes contra Carles Puigdemont, a qui han titllat fins i tot de masclista

A les xarxes socials han estat diverses les crítiques que ha rebut Puigdemont, començant per la seva companya al Parlament Europeu, Clara Ponsatí, que amb un eloqüent mot, «feminisme», va fer servir la ironia per criticar Puigdemont, tot i que és eurodiputada per JxCat —malgrat no ser-ne militant. Altres usuaris s'hi han sumat:

Missatges, doncs, molt crítics amb Carles Puigdemont: aquests són tan sols una mostra de les desenes que han circulat en els darrers dies a través de les xarxes socials. Sigui com sigui, l'expresident de la Generalitat entre 2016 i 2017 encapçalarà la llista per Barcelona i la presidenciable, Laura Borràs, anirà de número 2.