URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Quim Torra, sobre la independència: «És impossible sense una estratègia compartida»

Paral·lelament, Pere Aragonès ha demanat als independentistes dirigir el seu missatge al conjunt de la població per «avançar» fins a la república

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
Quim Torra creu que «és impossible la independència sense una estratègia compartida» | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit aquest diumenge, 23 d'agost, que «és impossible la independència sense una estratègia compartida» entre les forces sobiranistes, i que és moment de ser constructius i evitar la negativitat. «Ens volen dividits, ens volen discutits i ens volen escapçats amb els lideratges», ha afegit en clausurar la 52 Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent (França), en un acte presencial però retransmès telemàticament.

«De vegades ens hem entorpit i ens hem encallat amb temes absolutament menors», per la qual cosa ha reclamat fer autocrítica entre les forces independentistes i demanar disculpes a la ciutadania.

Aragonès titlla d'aturada la discussió interna

Paral·lelament, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat als independentistes dirigir el seu missatge al conjunt de la població per «avançar» fins a la república catalana. Segons Aragonés, «quan l'independentisme discuteix entre ell, s'atura» i per això creu que cal que formacions polítiques i entitats «es dirigeixin al conjunt de la població».

A més, el coordinador nacional d'ERC també ha recordat que l'estratègia del seu partit passa per «forçar la negociació amb l'Estat amb la fortalesa de les mobilitzacions i de les institucions catalanes». Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions aquest diumenge al migdia en una visita al far de Sant Sebastià, a Palafrugell (Baix Empordà).


Comentaris

envia el comentari