Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara

El president Quim Torra reacciona a l'exili de Joan Carles I: «Com Alfons XIII...»

El cap del Govern relaciona els dos esdeveniments històrics

El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara
Han estat diverses les personalitats catalanes que han reaccionat davant l'anunci de Joan Carles I | europa press

L'anunci de l'exili del Rei emèrit no ha deixat indiferent a ningú. Un dels primers en reaccionar ha estat Quim Torra, president el Govern, qui ha comparat la decisió de Joan Carles I  amb la que va prendre Alfons XIII el 1931.

L'aleshores monarca va decidir marxar a  Roma amb la proclamació de la Segona República Espanyola on va viure fins que va morir-hi el 1941. La piulada ha recollit ràpidament moltes impressions dels usuaris, i a hores d'ara ja acumula més de 500 comentaris i un miler de m'agrada.

La reacció d'Òmnium

Òmnium Cultural ha celebrat que hagi  «caigut» el primer membre de la corona espanyola després de saber-se la intenció del rei emèrit  Joan Carles  I de marxar d'Espanya, acorralat  per les investigacions judicials.

En un missatge a les xarxes socials, l'entitat, recorda, fa una crida a «seguir pressionant amb la força de la gent» en contra de la institució, ja que «un rei marxa, però la corrupció i la monarquia es queden». «Fem caure junts totes les fitxes dels poders de l'Estat», demanen, abans d'assegurar que fa un mes que van començar la campanya 'CoronaCiao' i «ja ha caigut el primer».

La decisió de Joan Carles

El rei emèrit, Joan Carles I, ha comunicat aquest dilluns a la tarda la seva decisió de marxar  d'Espanya, en una decisió presa des de la «serenitat» i amb la intenció de no interposar-se en la labor de la monarquia i seguir donant el millor servei al país.

En un comunicat publicat per la Casa Reial aquest mateix dilluns, es pot llegir com  Joan Carles anuncia la seva  decisió al seu fill i actual rei, Felip VI.  «He estat  rei d'Espanya durant gairebé quaranta anys  i durant tots ells sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona», assegura l'anterior cap de l'Estat.